Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Дронове
31 авг
2016
 
 

САЩ разреши комерсиалната употреба на дронове, но с условия

3431 прочитания

Нови правила за комерсиално използване на безпилотни летателни средства (дронове) в ниското въздушно пространство, до 150 м, публикува Федералното управление на гражданската авиация в САЩ. До момента подобни операции бяха възможни само със специално разрешение.

След промените всички компании могат да използват дронове, стига да имат необходимия сертификат за тяхното управление. Сред условията са и: летателното средство задължително да е в полезрението на оператора, полетите да се извършват само през светлата част на денонощието, както общото тегло на дрона и неговия товар да не надвишава 25 кг.

Прочетете още: Догодина Airbus ще има самоуправляваща се летяща кола

Според експерти въпреки ограниченията новите правила отварят много нови бизнес възможности. От The Weather Company, дъщерна компания на IBM, говорят за възможности за използване на дронове за инспекция на ниви, точна доставка торове, съдействие при спасителни операции, както и за нуждите на застрахователи при оценка на щетите, причинени от стихийни бедствия. Комунални служби и нефто-газови компании пък биха могли да разчитат на безпилотници за инспекция на инфраструктурни съоръжения. Очевидни са и предимствата за дейности свързани с картографиране, метеорология и т.н.

В самата The Weather Company планират съвместно с AirMap да предлагат локализирани прогнози за времето в реално време за операторите на дронове.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас