Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
31 авг
2016
 
 

Кажи здравей на стария си приятел Dell Technologies на 7 септември

Следващата седмица Dell ще завърши многомилиардната си сделка с придобиването на EMC.

2757 прочитания

Dell ще завърши придобиването на EMC на 7 септември, почти година след получаването на всички одобрения и след десетилетия на съвместна работа между двете компании те ще се слеят в една обща - Dell Technologies.

Следващата седмица Dell ще завърши многомилиардната си сделка с придобиването на EMC.

Гигантската сделка бе обявена миналия октомври, като оценката за нея бе около $67 млрд. Наскоро компаниите преодоляха и последната регулаторна пречка в лицето на китайското Министерство на търговията, което одобри сделката.

Прочетете още: Dell + EMC = Dell Technologies

Купуването на EMC и федерацията между двете компании ще превърнат Dell в силен играч в ключови области, сред които софтуерно дефинирани центрове за данни, конвергентна инфраструктура, хибридни облаци и сигурност, каза председателят на Борда на директорите и главен изпълнителен директор на Dell Technologies Майкъл Дел.

Това ще бъде една компания, която ще продава всичко – от крайни устройства до инфраструктура за ЦОД и облаци, каза той по-рано тази година. Основните конкуренти на Dell Technologies ще са Hewlett Packard Enterprise, IBM и Cisco Systems.

Новият корпоративен доставчик ще се казва Dell EMC, а потребителския PC бизнес ще продължи да се нарича Dell. VMware, в която основен акционер е EMC, ще продължи да се търгува на борсата, а Dell си остава в частни ръце.

Майкъл Дел основа компанията, която прие неговото име през 1984 г., когато той все още беше студент, сглобяващ компютри. EMC стартира през 1979 г. и се разрастна до най-големия независим доставчик на корпоративни системи за съхранение. С течение на годините тя придоби последователно VMware, доставчика на решения за сигурност RSA и на решения за облачна инфраструктура Pivotal.

Председателят и главен изпълнителен директор на EMC Джо Туци, който е начело на компанията от 2001 г., ще се пенсионира след приключване на сделката.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас