“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »“ кариера
30 авг
2016
 
 

—јў и »нди€ имат много разработчици, но талантите са в  итай и –уси€

ƒоклад от HackerRank разкрива, че докато —јў и »нди€ разполагат с много разработчици, докато китайските и руските програмисти са най-талантливи

4056 прочитани€

ƒокато —ъединените американски щати (—јў) и »нди€ може да имат много програмисти,  итай и –уси€ разполагат с най-талантливите разработчици, сочат резултатите от изследване на компани€та за подбор HackerRank, което провежда програмистки тестове за разработчици в международен план, пише InfoWorld.

»люстраци€: Thinkstock, източник: InfoWorld

»зследването обобщава резултатите от 1,4 милиона от постъпилите тестове на HackerRank, наречени „предизвикателства“, през последните н€колко години.

“—поред нашите данни,  итай и –уси€ се оцен€ват като държавите с най-много талантливи разработчици.  итайските програмисти изпреварват по точки всички останали държави в предизвикателствата в областта на математиките, функционалното програмиране, и структурите от данни, докато руските наддел€ват в алгоритмите – най-известната и конкурентна област“, твърди –итика “райка, блогър в HackerRank.

—јў и »нди€ осигур€ват основната част от конкурентите в изследването на HackerRank, но усп€ват да стигнат едва до 28-то и 31-то м€сто. “јко днес се провеждаше хакинг олимпиада, данните ни предполагат, че  итай би спечелила златото, –уси€ би завоювала среброто, и ѕолша би се прибрала с бронз, казва “райка – ћакар че те със сигурност заслужават уважение за представ€нето, —јў и »нди€ имат още работа, преди да вл€зат в “ќѕ 25”.

ѕрограмисткото предизвикателство на HackerRank покрива аспекти на изчислителните технологии от езици до алгоритми, сигурност и разпределени системи. –азработчиците се класират въз основа на комбинаци€ от точност и бързина.  атегори€та за алгоритми имат почти 40% от състезанието за разработчици, като включват тестове за сортиране на данни, динамично програмиране, търсени€ по ключови думи и други логически-базирани задачи. —ледващите алгоритми са тестове по Java и структури от данни, при които са се включили 10 процента от разработчиците. “естовете в областта на разпределените системи и сигурността са били най-слабо попул€рните, макар хил€ди програмисти все пак да са ги попълнили.

«а да определи ко€ наци€ е имала програмисти с най-високо оцен€ване, HackerRank е направил преглед и по отделни държави. ƒанните са били ограничени до водещите 50 страни с най-много разработчици в класаци€та HackerRank. —лед  итай и –уси€ с най-добри разработчици се наредили ѕолша, Ўвейцари€, ”нгари€, “айван, ‘ранци€, „ехи€ и »тали€.

„ќткакто  итай е оценена най-високо, китайските разработчици са на върха на класаци€та с оценка от 100 точки, об€сни “райка – —тоте точки не означават, че китайски€т разработчик е имал най-добрите резултати в подредбата, а показва, че държавата е била първа в класациите. Ќо  итай спечели на косъм. –уси€ има 99.9 от 100 възможни точки, докато ѕолша и Ўвейцари€ имат около 98 точки. ѕакистан има едва 57,4 от 100 възможни точки на индекса, (и се нарежда на 50-то м€сто).”

ѕолша е лидер в тестването на езика Java, ‘ранци€ - в C++, ’онконг – в Python, япони€ – в изкуствени€ интелект, а Ўвейцари€ – в базите данни. ”краинските програмисти пък оглавили класаци€та в областта на информационната сигурност, докато ‘инланди€ се оказала начело при състезани€та по програмиране с езика Ruby.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас