Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Съхранение на данни
26 авг
2016
 
 

Intel представи широка гама 3D NAND дискове за потребителите и бизнеса

3606 прочитания

Широк спектър от нови твърдотелни дискове, изготвени по „многоетажната“ технология 3D NAND представи Intel. С новите си продукти компанията възнамерява да отговори на нуждите на потребителите, бизнеса, Интернет на нещата (IoT) и приложенията за центровете за данни.

По думите на Бил Лежинске, вицепрезидент и директор на отдел Стратегическо планиране, маркетинг и бизнес развитие на Intel за NSG: „Спектърът от нови 3D NAND SSD-та разширява обсега на решенията PCIe и предлага рентабилен заместител на традиционните хард дискове, помагайки на потребителите да ускорят своите изживявания, да подобрят ефективността на приложенията и услугите, и да намалят разходите за ИТ услуги.”

Intel SSD 600p Series в M.2 вариант.

Прочетете още: Какво ще спечели Intel от партньорството с ARM?

В потребителския сегмент Intel SSD 600p Series е предназначен за настолни компютри и ноутбуци и според компанията предлага „производителност на масови ценови нива“. Продуктът използва интерфейс PCIe Gen3x4, NVMe, и според заявените показатели предлага 17 пъти по-добро производителност от традиционните твърди дискове и до 3 пъти по-добро производителност от SATA SSD-та.

Производителният Intel SSD DC P3520 Series.

За сферата на центровете за данни компанията излиза с две нови предложения – Intel SSD DC P3520 Series и S3520 Series. Първото е насочено към среди, където се търси висока производителност (интензивно четене на приложения в облачни изчислителни среди, като например виртуализирано съхранение и уеб хостинг). Вторият продукт пък е предназначен за клиенти, извършващи първоначален преход към SATA SSD от HDD.

За Интернет на нещата (Internet of Things) също са предвидени две нови решения. Първото, Intel SSD E 6000p Series, e М.2 форм-фактор и може да бъде използвана със сегашното и бъдещото поколение процесори Intel Core vPro, за да предложи допълнителна сигурност и функции за управление на приложения за IoT, като POS устройства и др. Другият продукт, Intel SSD E 5420s Series, пък е разработен за вградени устройства.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас