Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
25 авг
2016
 
 

NuTonomy ще тества в Сингапур самоуправляващи се таксита

Стартиращата фирма ще предложи пътувания чрез специално конфигурирани електромобили Renault Zoe или Mitsubishi i-MiEV

1812 прочитания, 0 коментара

NuTonomy предлага пътнически превози чрез своите самоуправляващи се таксита на избрани жители на Сингапур. Услугата се пуска експериментално от четвъртък, а търговският й старт е планиран за 2018 г.

Стартиращата фирма ще предложи пътувания чрез специално конфигурирани електромобили Renault Zoe или Mitsubishi i-MiEV

Опитите на услугата, базирана на смартфон приложение, се предшествани от споразумение, подписано по-рано този месец, между NuTonomy и Администрацията за наземен транспорт на Сингапур (LTA) за експерименти на автономна транспортна услуга „мобилност по заявка“. Стартираща фирма е създадена от двама бивши експерти от MIT в областта на роботиката и интелигентните превозни средства.

Прочетете още: Delphi и Mobileye ще имат през 2019 г. самоуправляваща се система

Тестът на NuTonomy успя да изпревари подобни експерименти, планирани от Uber Technologies за края на август по улиците на Питсбърг в САЩ.

NuTonomy заяви, че новата й услуга „робо-такси“, която ще включва специално конфигурирани електромобили Renault Zoe или Mitsubishi i-MiEV, ще работи в рамките на един северен бизнес регион на Сингапур, където компанията провежда от април дневни тестове на автономни превозни средства. Видео на тези тестове има тук:

Колите са напълно автономни, но инженер от компанията ще пътува в колата както за следи нейното представяне, така и за да поеме контрола, ако това се наложи заради пътна безопасност или други причини.

NuTonomy ще събира и оценява информация за работата на системата, ефективността на наемането на колите и процесът по пренасочване, както и цялостното изживяване на пътника.

Едно от забележителните предимства на компанията при това приключение е нейната връзка със сингапурските власти при теста на новата технология, която в много страни е посрещната от регулаторите с голяма доза скептицизъм.

Сингапур търси нов модел на „олекотена кола“, която да допълва съществуващия обществен транспорт чрез споделени услуги „мобилност по заявка“. LTA сключи договор и с Delphi Automotive за тестване на самоуправляващи се коли.

Компанията NuTonomy събра през март $16 милиона от облигация тип А, като финансирането дойде основно от Highland Capital Partners, в която участват Fontinalis Partners, Signal Ventures, Samsung Ventures и EDBI, корпоративният инвестиционен отдел на Сингапурския борд за икономическо развитие.

Редица автомобилни производители и доставчици на части разработват технологии за самоуправляващи се коли, насочени към таксиметрови фирми. По-рано този месец Ford каза, че има намерение да пусне в масово производство голям брой напълно автоматизирани коли за таксиметрови превози през 2021 г.

General Motors инвестира $500 млн. в компанията за таксиметрови превози Lyft, като сделката предвижда съвместна разработка на интегрирана мрежа от автономни коли по заявка.

NuTonomy, чиято централа е в Кеймбридж, и Сингапур обявиха, че ще тестват самоуправлението на колите в Мичиган и Великобритания, за да проверят софтуер, доставен от автомобилния производител Jaguar Land Rover.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас