Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Преносими компютри
22 авг
2016
 
 

Huawei MateBook – хибриден ноутбук за бизнесдами

3990 прочитания

Преносим компютър с елегантен дизайн за жените в бизнеса предлага Huawei. Въпреки компактния си размер и ниското тегло новият MateBook не прави компромиси по отношение на хардуера.

Устройството предлага възможност за отделяне на дисплея от клавиатурата, като по този начин то се превръща в пълноценен таблет. MateBook е изработен от благородни сплави на леки метали, а заоблените му ръбове и матираните панели улесняват носенето му с една ръка. Дебелината на компютъра с 6,9 мм, а теглото – 640 г.

Huawei MateBook

Прочетете още: Huawei Watch вече е на българския пазар

Клавиатурата е вградена в калъфа. Чрез вградените в нея магнити тя може да служи за стойка с две позиции, която прави ноутбука удобен и стабилен за работа. Освен това, самият MateBook е прикачен магнитно към калъфа, което позволява отделянето на клавиатурата и преминаване в таблетен режим с едно движение.

MateBook е снабден с последно поколение Intel Core процесор, осигуряващ безкомпромисна производителност. Разполага също така с до 8 GB оперативна памет и много бързо 512 GB SSD за съхранение. Батерията пък позволява до 10 часа автономна работа с едно зареждане.

Специално за ноутбука от Huawei са подготвили и аксесоарите MateDock и MatePen. Първият представлява докинг станция в елегантен алуминиев калъф, която превръща MateBook в настолен компютър с голям външен монитор, клавиатура, мишка и достъп до мрежова свързаност. MatePen пък е писалка, която улеснява воденето на записки по време на конференции и бизнес срещи, както и помага при чертане на карти, таблици и схеми. Вградените бутони позволят на писалката да служи като мишка. Също така тя помага и по време на презентации, давайки възможност за смяна на слайдовете и предлагайки вградена лазерна показалка.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас