“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
22 авг
2016
 
 

» AOC показа свой шлем за виртуална реалност

1773 прочитани€

ѕроизводител€т на монитори AOC се включи в надпреварата за пазарен д€л при продуктите за виртуална реалност като представи първи€ си VR дисплей. јнонсът се състо€ по време на изложението Gamescom, което се проведе от 18 до 21 август в  ьолн, √ермани€.

«а AOC, навлизането на пазара на персонални VR шлемове е естествена стъпка, об€сн€ва —тефан «омер, директор „ћаркетинг и бизнес управление“ за региона EMEA. „ ато подразделение на най-големи€ производител на дисплеи, ние в AOC винаги сме били на върха при развитието на дисплеи, независимо дали говорим за настолни или портативни модели – добав€ още той. – —игурен съм, че нови€т ни VR шлем е само началото на блест€щи разработки и че клиентите на AOC могат да очакват още по-вълнуващи продукти в не толкова далечно бъдеще.”

ѕрототип на VR продукта на AOC.

ѕрочетете още: — Alloy Intel предлага първите очила тип HoloLens, но с отворен код

¬иртуалната реалност много пъти е об€в€вана за „следващото гол€мо нещо“, но и много пъти се е провал€ла да оправдае тези очаквани€. ѕрез 2016-а, обаче, всички предпоставки сочат, че този път развитието на технологиите е достатъчно зр€ло, за да успее. Goldman Sachs посочват в свой доклад, публикуван през €нуари 2016 г., че виртуалната реалност „има потенциал да се разрасне до мултимилиардна индустри€ и веро€тно ще промени пазара, така, както по€вата на персонални€ компютър“. ¬ъзможностите за използване са толкова многообразни, колкото при самите компютри и смартфони: освен очевидните приложени€ като игри и военна индустри€, виртуалната реалност може да се използва още за видео забавлени€, събити€ на живо, образование, здравеопазване, инженерни разработки и дори в магазините и при продажбите на имоти. »скате да добиете реално впечатление от ваши€ нов дом, който е на стотици или хил€ди километри и то докато все още седите на дивана в стари€ апартамент? ѕросто сложете VR шлема и се разходете наоколо… “ози списък тепърва ще нараства с развитието на технологи€та, посочват от AOC.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
»“ ѕ–ќ≈ “ Ќј √ќƒ»Ќј“ј

‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–агу –агурам, VMware: ћногооблачните среди са основна тенденци€–агу –агурам, VMware: ћногооблачните среди са основна тенденци€

–агу –агурам е оперативен директор във VMware, отговар€щ за продуктите и облачните услуги на компани€та. ¬ интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас