Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Човешки ресурси
18 авг
2016
 
 

Cisco съкращава 5500 служители, пренасочвайки се към IoT и облака

Този ход ще струва на компанията $700 млн., но надеждите са за увеличени печалби.

3804 прочитания

Cisco Systems планира д ауволни 7% от служителите си в целия свят, като част от преструктурирането на бизнес и пренасочване към по-горещи ИТ бизнес сфери като Интернет на неща, сигурност, центрове за данни от ново поколение и облачни услуги.

Cisco уволнява 5500 служители, пренасочвайки се към IoT и облака

Този ход ще струва на компанията около $700 млн. (предимно обезщетения на работниците), като съкратените ще са около 5500 в рамките на няколко месеца. Уволненията ще засегнат някои от по-малките бизнес сфери или области с твърде наситена конкуренция, обяви фирмата.

Прочетете още: Cisco купува разработчика на средства за облачна сигурност CloudLock

„Очакваме да реинвестираме значителни суми от спестени разходи за заплати в тези бизнес сфери, като ще инвестираме агресивно в области с очакван бъдещ растеж“, пише в изявлението на Cisco. Уволненията са по-малки от първото съобщение за съкращения, описани в статия на CRN, където броят на съкратените бе около 14 000 души.

Cisco допълни новината за уволненията с финансовия доклад за четвъртото си фискално тримесечие. Приходите за периода са спаднали с 2% до $12,6 млрд., но чистата печалба е скочила 21% до $2,8 милиарда. Ако се изключат приходите на Cisco от бизнеса с видео продукти за оператори, който бе продаден на Technicolor през юли, приходите са по-високи на годишна база с 2%.

По-големи продажби компанията отчита в бизнеса с комутатори, решения за съвместна работа, безжични продукти и системи за сигурност, а поделенията за ЦОД и NGN маршрутизатори докладват спад.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас