Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
11 авг
2016
 
 

Intel изтегля фитнес часовниците си – причиняват изгаряния

2905 прочитания

Intel изтегля напълно от пазара първия си продукт за следене на физическата активност Basis Peak. Причината е, че поради прегряване е възможно да причиняват дискомфорт и дори изгаряния на потребителите. Според компанията около 0,2% от потребителите са се оплакали от този дефект.

За пръв път Intel призна за проблема с фитнес тракъра в средата на юни. Тогава тя призова клиентите да прекратят използването на устройствата и да очакват нови инструкции. От компанията поясняват, че са се надявали да се справят с проблема чрез обновяване на софтуера, но се оказало че това няма как да се случи без да бъдат засегнати потребителските данни.

Intel е прекратила поддръжката на продукта, но клиентите ще имат достъп до данните си до 31 декември 2016 г. След това услугата ще бъде изключена, устройствата ще спрат да се синхронизират и ще престанат да работят.

Basis Peak се изтеглят от пазара, като потребителите ще получат компенсация, която в САЩ ще е по-голяма от цената на продукта. Клиентите ще получат по 234 долара, при положение че цената на устройството в страна е варирала между 139 и 199 долара.


Intel придоби компанията производител на фитнес тракърите, китайската Basis Science, през март 2014 г. Сумата платена по сделката не бе оповестена, но според анализатори по всяка вероятност тяе около 100-150 млн. долара. В момента на придобиването компанията е държала около 7% от световния пазар на „фитнес часовници“. Преди това производителя получи финансиране от Intel Capital, Norwest Venture Partners и Mayfield Fun в размер на 30 млн. долара.

Basis Peak представлява първият опит на Intel с продукт в тази сфера. Той бе в продажба от август 2014 г. до юни 2016 г. Устройството представлява комбинация от умен часовник и фитнес тракър. Оборудвано е с 1,26-инчов сензорен екран, батерия с капацитет 190 mAh и 16 MB памет. Продуктът разполага със следните датчици: акселерометър, оптичен пулсомер, датчик за галваничен кожен отговор и термометър.

ЕТИКЕТИ:
Intel
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас