Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
05 авг
2016
 
 

LG и Volkswagen ще разработват платформа за свързани коли

Компаниите си сътрудничат отдавна, а сега ще правят нова IoT платформа за свързани автомобили,

4598 прочитания

LG Electronics и Volkswagen AG ще си сътрудничат в изследванията и разработката на нова платформа, която ще предоставя услуги за свързаност при автомобилите от ново поколение. Двете компании подписаха меморандум за разбирателство в централата на Volkswagen във Волфсбург в присъствието на водещи изпълнителни директори на LG, включително Ричард Чой, ръководител на LG Cloud Center, както и Лий Санг-Йонг, ръководител на лабораторията LG Vehicle Infotainment System Research. От страна на Volkswagen меморандумът е подписан от професор Томас Форм, ръководител на научно-изследователския отдел за нови коли и електроника, и Робърт Катнър, ръководител на отдела за проучване на автомобилни информационни системи.

LG и VW вече си сътрудничиха за концептуалния модел GEA, направен от фирмата Italdesign Guigiaro, купена от VW преди 2 г.

Двете компании ще развиват съвместно платформата на Volkswagen за превозни средства, въвеждайки и облачните технологии. Платформата ще предлага на шофьорите дигитално изживяване с достъп до функции и услуги, свързани с „умното домакинство”, които ще работят на база местоположението на превозните средства. LG и Volkswagen ще си сътрудничат в следните области:

Прочетете още: Забравете за джаджите, елата на CES 2016 заради колите

  • Развитие на технологични решения, които съчетават свързаността на автомобилите и „умните домакинства”, предоставяйки на шофьорите възможността, докато пътуват, да контролират и наблюдават различни смарт устройства в дома си - осветление, системи за сигурност и домакински електроуреди.

  • Развитие на информационен център за известия, който да разбира ситуационния контекст и да доставя обновления и известия на шофьорите по интуитивен и безопасен начин. Освен това системата ще предоставя оптимизирани препоръки на клиентите, базирани на ситуации в реално време.

  • Развитие на информационно-развлекателна технология, базирана на свързаността в автомобилите от следващо поколение.

„Целта ни е да подобрим основната услуга за нашите клиенти, заяви професор Форм. - Правим го за тях, за комфорта им, за безопасността им и не на последно място за подобряване на енергийната ефективност. В реализацията на тази мисия за нас LG е силен и надежден партньор в изграждането на новите функционалности, защото е водеща компания при иновациите в смарт домакинствата.

„LG Electronics и Volkswagen работят заедно, за да развият платформата за свързаност при автомобилите от следващо поколение, която ще позволи доста широка интеграция на различни смарт услуги и ново приложение на IoT технологиите“, заяви Ричард Чой, ръководител на LG Cloud Center.

През март 2015 г. на Женевския автосалон дъщерната компания на Volkswagen Italdesign Guigiaro представи концептуалния си автомобил GEA. В автомобила се ползват 7 ключови компонента, предоставени от LG, включително холографски дисплей, свързан със смарт часовник, заден фар и камера. През юли LG бе избрана за стратегически технологичен доставчик на Volkswagen и регистрирана като партньорска компания на програмата FAST (Future Automotive Supply Tracks). На тазгодишното изложение CES 2016 двете компании успешно демонстрираха иновативни услуги за смарт домове, които биха могли да бъдат контролирани дистанционно от превозно средство.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас