Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
29 юли
2016
 
 

ФБР разследва хакване на друга организация на Демократическата партия

Хакването вероятно е свързано с това на Националния комитет на демократите (DMC).

3333 прочитания

ФБР обяви, че разследва още едно вероятно хакване на организация на Демократическата партия, този път на Комитета за конгресната кампания на демократите (DCCC), която набира средства за демократите, кандидати за Камарата на представителите (долната камара на щатския парламент).

Прочетете още: ФБР проучва хакването на Демократите с подозрения за руска намеса

Досега неизвестния удар срещу DCCC вероятно е целял събиране на информация за донорите, а не кражба на средства от фонда, са казали пред Reuters 4 независими източника.

Проникването отново повдига дебата дали Русия не се опитва да се намеси в изборите в САЩ. За хакването на Националния комитет на демократите подозренията на специалисти по сигурността са насочени към руснаците. Изтеклите е-писма показаха, че националната стратегия на Демократическата партия са фаворизирали Хилъри Клинтън спрямо сенатора Бърни Сандърс, неин основен конкурент за президентската номинация на Демократическата партия.

Публикуването на е-писма от сайта WikiLeaks, който не разкри източниците си, доведе до оттеглянето на председателя на DNC Деби Уасерман Шулц. ФБР заяви, от своя страна, че разследва атаката срещу Националния комитет на демократите.

Хакването на другата организация – DCCC, може би е започнало през юни и е включвало създаването на фалшив „spoof” уебсайт с име, подобно на това на основния сайт за дарения. Той е успял да измами дарителите за кампанията за известно време, които са посещавали именно „фалшивия сайт“, според публикацията на Reuters от четвъртък.

Възможна следа за руска намеса отново е фактът, че IP адресът на вирусния сайт е подобен на онзи, който е ползван от хакерска група, свързана с руското правителство. Тази група хакери е една от двете групи, заподозрени и за хакването на Националния комитет на демократите (DNC).

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас