Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
27 юли
2016
 
 

ТУ-София с магистратура по вградени системи за управление от есента

4714 прочитания

Магистърска програма „Вградени системи за управление“ предлага от новата учебна 2016 / 2017 г. Факултет „Автоматика“ на Техническия университет (ТУ) – София, съобщиха от висшето училище. Специалността се провежда в редовна и задочна форма на обучение.

Магистърска програма Вградени системи за управление предлага от новата учебна 2016 / 2017 г. Факултет Автоматика на ТУ–София

Новата програма е разработена съвместно с представители на индустрията и цели да осигури задълбочени знания и подготовка в специфичната област на вградените системи, посочват от университета.

Прочетете още: Нова специалност по софтуерни технологии предлага ФКСУ към ТУ-София

За магистратурата могат да кандидатстват дипломирани бакалаври с инженерна насоченост в периода от 1 до 30 септември.

Магистрите по ВСУ ще усвоят специализиращи знания в областта на: Операционни системи за работа в реално време; Диагностика и управление при неизправности; Обмен на данни във вградените системи; Проектиране и реализация на вградени системи за управление; Контрол, верификация и валидация на софтуерни продукти; Методология при разработката на софтуер; Софтуерни архитектури.

Магистрите по ВСУ ще усвоят базови знания по принципите и методите на автоматизирано управление, които да бъдат имплементирани във вградените системи за управление.

На разположение на обучаемите е съвременна материално-техническа база, развойни лаборатории, в които се тестват и разработват продукти за реални производства.

Обучението по специалността е организирано с активното участие на гост-лектори от индустриалната среда.

Предвижда се и преддипломна практика в успешна фирма.

Факултет „Автоматика“ поддържа и е в постоянна връзка с партньори от различни фирми. Те гостуват и изнасят лекции пред студенти за съвременни решения и актуални проблеми, отправят предизвикателства към преподаватели, студенти и докторанти за създаване на нови устройства, модели, алгоритми и т. н.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас