“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »нтернет
26 юли
2016
 
 

Ќ÷Ѕ» спечели финансиране от ћеханизма за свързване на ≈вропа

3020 прочитани€

Ќационални€т център за безопасен интернет (Ќ÷Ѕ») спечели финансиране по ћеханизма за свързване на ≈вропа, сектор „“елекомуникации“, с което ще осигури продължаване на дейността си. ѕроектът на ‘ондаци€ „ѕриложни изследвани€ и комуникации“, јсоциаци€ „–одители“ и „ƒе они »нтернешънал“ јƒ е на стойност 367 183 евро, или 50% от необходимото финансиране на инициативата, съобщиха от ћинистерството на транспорта, информационните технологии и съобщени€та, което е координатор по ћеханизма за свързване на ≈вропа. ƒоговорът влезе в сила от началото на месец юли и е със срок на изпълнение от 30 месеца (2 години и половина), посочи √еорги јпостолов, координатор на Ќ÷Ѕ».

«а да кандидатстват в конкурса, българските участници получиха удостоверение от ћинистерството на транспорта, информационните технологии и съобщени€та, че проектът е от общ за ≈вропа интерес. ≈ксперти от министерството участват в работата на координационни€ и секторните комитети. ѕри об€в€ването на конкурси по този механизъм, ћ“»“— информира българските организации относно възможностите за участие.

Ѕългарски€т център за безопасен интернет, който действа от 2006 година, включва три основни компонента – информационно-обучителен център, онлайн гореща лини€, и консултантска лини€ в помощ на деца и родители. » трите вида услуги са достъпни от сайта на ÷ентъра Safenet.bg, допълни √еорги јпостолов.

ѕрочетете още: ѕредлагат криминализиране на сексуални онлайн контакти с деца

»нформационно-обучителните дейности са насочени към ограмот€ване на деца, техните родители, баби и д€довци, и учители относно рисковете за деца в интернет и начините за изб€гването им. –азработваните информационни материали и обучителни методики се сподел€т и с другите 30 центъра от европейската мрежа Insafe, изграждайки общоевропейски дигитален ресурсен център (хранилище), който позвол€ва различни институции и организации да изграждат собствен капацитет в областта на защитата на децата онлайн.

»нтернет горещата лини€ има за цел да приема и обработва сигнали от потребителите, свързани с детска порнографи€, педофилски посегателства през интернет, расизъм и ксенофоби€. ÷ентърът е член на европейската мрежа от 30 центъра за безопасен интернет Insafe, както и на ћеждународната асоциаци€ на интернет горещи линии INHOPE, ко€то обедин€ва 45 държави.

“ретата дейност – консултантска лини€ за помощ и подкрепа – по телефон и през онлайн канали, е насочена към деца и родители, които могат да получат помощ и съвет от консултант на ÷ентъра за безопасен интернет при проблем на дете онлайн.

“рите компонента на български€ Ќ÷Ѕ» си взаимодействат и се подкреп€т от ќбществен съвет за безопасен интернет, който обедин€ва 22 държавни институции, бизнес организации, »“ компании и неправителствени организации.

ѕо материала работи  онстанца  адънкова

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас