Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
25 юли
2016
 
 

Наближава крайният срок за участие в конкурса на eSkills for Jobs

Желаещите могат да кандидатстват в категориите Young digital talent и Innovative App developer

3339 прочитания

Само седмица остава до крайния срок за приемане на кандидатури в тазгодишния конкурс на инициативата eSkills for Jobs.

eSkills for JobsВ състезанието могат да участват всички европейски граждани, които имат желание да покажат добрата си дигитална грамотност и познания в информационните технологии.

Заинтересованите могат да се включат в една от двете или и в двете категории – Young digital talent и Innovative App developer в срок до 31 юли. Всеки българин на възраст между 16 и 30 години има реален шанс да бъде победител в категорията Young digital talent. Към момента в нея са подадени малко над 40 проекта с видео игри, като сред тях има и 1 български участник.

Прочетете още: До 31 юли се участва във видеоконкурса eSkills for Jobs за 2016 г.

Желаещите да се включат трябва да създадат своя игра, като използват програмния език Scratch и логото на eSkills for Jobs, да публикуват видеото в своя Youtube канал и да попълнят регистрационната форма. Видеоигрите с най-много харесвания хранилището на Scratch, които показват умения за компютърно мислене, ще продължат на следващия етап от надпреварата.

Предвидени са награди за победител и подгласник – създателят на най-добрия проект ще получи възможност да посети националния Cisco център в своята държава, а подгласникът му – таблет. Наградите ще бъдат връчени на церемония по време на #eSkills конференцията на 17 октомври в Братислава, Словакия, като разходите по пътуването и престоя ще са за сметка на инициативата eSkills for Jobs.

Специално обучение в Холандия е наградата за победителя в категорията Innovative App developer. Тя е насочена към всички на възраст между 18 и 35 години с интереси в програмирането и разработването на мобилни приложения.

Най-добре представилият се участник ще получи стипендия в размер на 12 500 евро за 3-месечно обучение по програмиране в The App Academy в Амстердам в периода януари-март 2017 г.

Кандидатите, които имат основни познания по програмиране и нестандартна идея за мобилно приложение, могат да се включат, като представят прототип на идеята си. Регламентът предоставя свобода участниците да изберат как да го покажат – могат да рисуват или програмират, да направят видеозапис или да използват програма за графичен дизайн, като опишат и концепцията си. Следва да публикуват проекта на своя сайт или блог, или да го изпратят чрез сайта Wetransfer, като попълнят и регистрационната форма.

Проектите ще бъдат оценявани от разработчици на приложения, като и в тази категория ще бъде излъчен подгласник – наградата за него е таблет.

Конкурсът на eSkills for Jobs e традиционна част от инициативата в последните 2 години, като и през 2014 г., и през 2015 г. имаше отличени българи сред създателите на най-добрите проекти.

eSkills for Jobs е инициатива на Европейската комисия, чиято цел е повишаване осведомеността на гражданите за нуждата от подобряване на техните умения при използването на информационните и комуникационни технологии, необходими за намирането на работа. Кампанията включва поредица от инициативи и курсове за квалификация и придобиване на умения и обединява над 210 частни ИТ компании, неправителствени организации и държавни институции едновременно в 24 държави на ЕС, сред които и България.

На национално ниво инициативата обединява 11 eSkills посланици от държавните институции и бизнеса, както и над 50 стейкхолдъри. Подробности за кампанията, която в България се реализира от БАИТ, можете да намерите на сайта на проекта http://idg.bg/eskills2015-2016 – освен актуална информация за различни инициативи и състезания, платформата предлага и специална секция за обучения в сферата на ИКТ, както и информация за актуални свободни работни места в ИКТ индустрията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас