Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Цифрова телевизия
21 юли
2016
 
 

Sony добави Z серия към 4К телевизорите BRAVIA

Серия ZD9 Bravia на Sony обещава ултраконтраст и по-реалистични цветове, базирайки се на новия 4K процесор за изображения 4K HDR X1™ Extreme.

4046 прочитания

Новите 4К телевизори Bravia на Sony, поддържащи и HDR технология, ще включват в името си и популярната при смартфон флагманите буква Z. Чрез Z серията японската компания иска да отличи най-модерните си телевизори, добавяйки в тях всички технологични постижения на инженерния си екип, особено по отношение на дисплея.

Серия ZD9 Bravia на Sony включва и 100-инчов модел.

Най-новата серия ZD9 обещава ултраконтрастни и по-реалистични, ясни цветове. За целта се ползват и възможностите на новия 4K процесор за изображения – 4K HDR X1™ Extreme, допълнен от технологията на подсветката Backlight Master Drive™.

Прочетете още: Sony обяви 4K HDR телевизори в комплект с поточна видео услуга

Процесорът 4K X1 Extreme осигурява с 40% по-точна обработка на изображенията в реално време в сравнение с досегашния 4K процесор X1™ на Sony, коментират от японската компания. С помощта на 3 нови технологии - HDR базирана преработка на обекти, двойна обработка на база данни и т.нар. Super Bit Mapping™ 4K HDR, цялото съдържание, включително HD, се вижда с уникално 4K HDR качество, добавят от Sony.

Процесорът 4K X1 Extreme осигурява с 40% по-точна обработка на изображенията в реално време в сравнение с досегашния 4K процесор X1™ на Sony, коментират от японската компания.

Чрез анализ на изображенията във всяка сцена и корекция на цвета и контраста на всеки обект поотделно, HDR преработката на обекти възпроизвежда сцени с точната текстура и излъчване от реалния живот. Тази технология извежда стандартното HD съдържание с динамичен обхват до близко до 4K HDR качество.

Допълнителната база данни, ексклузивна за Sony, помага за понижаване шума на картината. Извършвайки хиляди корекции на образа, двойната обработка на бази данни премахва нежелания шум и трансформира всяко изображение до суперясна 4K картина.

Технологията Super Bit Mapping 4K HDR пък създава усещането за ясен и реалистичен образ. Благодарение на 14-битовия мощен процесор за обработка на сигнал, тя анализира цветопредаването на 8-битовите (FHD) или 10-битовите (4K) източници и увеличава цветовата градация с до 64 пъти повече нюанси на цветовете, еквивалентно на 14-битов сигнал, обясняват от Sony.

Допълнително в новата серия телевизори ZD9 се използва и технологията за подсветка Backlight Master Drive, която Sony представи като прототип по време на изложението в Лас Вегас CES 2016. Технология позволява увеличаването на яркостта и контраста, така че да бъде използван пълният потенциал на големия динамичен обхват в 4K. Технологията Backlight Master Drive комбинира наситена LED структура с точен алгоритъм за осветяване и уникален оптичен дизайн. Досега локалното затъмняване се контролираше в зони, състоящи се от няколко светодиода. В комбинация с новия прецизен алгоритъм за осветяване, дискретният LED контрол на Backlight Master Drive управлява затъмняването и осветяването на всеки светодиод поотделно.

Дистанционните за ZD9 дават бърз достъп до Netflix, Google Play и друго интернет видео.

Серията 4К телевизори ZD9 BRAVIA разполагат и с Android TV, осигуряващ не само телевизия на живо, а и видео Интернет услуги, подобрена навигация на съдържанието, наред с възможността за гласово търсене. Новото меню тип „лента“ включва функция за филтриране по жанрове (наличността на филми обаче зависи от региона).

Поставката за 75-инчовия модел на Sony ZD9 скрива всички кабели.

Серията ZD9 включва модели с 65”, 75” и 100” екран. Всичките те разполагат с HDMI и USB порт. Дизайнът предоставя елегантно, прикрито организиране на кабелите, дори при поставяне на телевизора на маса. 100-инчовият модел се предлага със стойка за поставка на маса или на пода. 75” и 65” модели се предлагат само с поставка за маса. Цените и точната дата за пускането им в Европа все още не са известни.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас