Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
16 юли
2016
 
 

При опита за военен преврат Ердоган се появи в ТВ наживо през Facetime

Яростният цензор на Интернет Ердоган го използва, за да говори пред нацията.

3411 прочитания

Мартин Уилямс, IDG News Service

В една от първите прояви в нашия все по-свързан свят турският президент Реджеп Ердоган използва Facetime канала, за да стигне наживо до нацията в събота рано сутринта, докато целият свят се опитваше да разбере дали военният преврат срещу него е успял.

Яростният цензор на Интернет Ердоган го използва, за да говори пред нацията.

Прочетете още: Турският премиер Ердоган заяви, че Twitter укрива данъци

Ердоган се появи през iPhone на журналист, държа пред него като камера, така че зрителите успяха да видят и да чуят какво имаше да им каже той. Той твърдеше, че е запазил контрола и призова поддръжниците си да излязат на улиците и да се противопоставят на опита за преврат.

Доста е иронично именно Ердоган да използва модерни технологии, за да говори пред нацията. Той непрекъснато правеше опити да спре достъпа до Интернет по време на чувствителни за него периоди и преследваше онези, които се опитваха да заобиколят тези забрани или онези, които го обиждали. Организацията „Репортери без граници“ каза, че Ердоган „систематично“ цензурира Интернет.

 

 

Новинар прочита изявлението на военните пред държавата телевизия TRT1 TV на 16 юли 2016.

Излъчването бе предавано в ефира от CNN Turk, един от малкото независими новинарски канала в страната. Както бе показано, държавната телевизия TRT постоянно излъчваше изявлението на военните, в което те обявяваха, че са установили контрол над страната.

По-късно Абдула Гюл, който бе президент на Турция в периода 2007 до 2014 г., направи видеообръщение пред друга телевизия - NTV.

Както и при Ердоган, репортер държеше телефон и ползваше малък микрофон, който да улавя оноива, което Гюл говореше наживо.

Абдула Гюл, бивш президент на Турция, прави видеообръщение пред NTV по време на опита за преврат на 16 юли 2016 г.

Все още не е ясно какво става в Турция, но танкове има на много от улиците, имало е и пресрелки на международното летище в Истанбул.

Държавният департамент на САЩ е потвърдил за стрелба в столицата Анкара и е препоръчал на гражданите да не излизат на улицата.

Турските телевизии показват непрекъснато танкове, движещите се улиците.

Достъпът до Twitter и Facebook бързо бе прекъснат след първите свидетелски репортажи за опита за военен преврат. Дъг Мадоури, анализатор от Dyn Research, каза, че явно турските телекомуникационни власти са блокирали изцяло достъпа до социалните мрежи и другите сайтове.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас