Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Таблети
14 юли
2016
 
 

Microsoft създава специални таблети Surface за бизнес клиенти

Microsoft създаде специализиран софтуер за корпоративните клиенти на Surface, готова е за промени и на хардуера.

4697 прочитания

Microsoft прави редица нови неща в своите таблети Surface и се надява, че предприятията ще ги харесат.

Microsoft създаде специализиран софтуер за корпоративните клиенти на Surface, готова е за промени и на хардуера.

Компанията предприема стъпки за „прекрояване“ на таблетите към нуждите на бизнес клиентите. Целта на преработката е да отличи Surface от подобните продукти на пазара, като обвърже устройствата по-тясно с бизнес операциите в компаниите.

Прочетете още: Мобилният конгрес през 2016: фантастичен хардуер и 5G мрежи

„Ще посрещнем нуждите на корпоративните клиенти“, заяви в интервю за IDG News Service Хайет Галот, генерален директор на Microsoft Devices.

Таблетите Surface бяха доста успешни при масовите потребители и професионалните работници, а сега Microsoft им придава допълнителен корпоративен тласък. Това се дължи и на факта, че компаниите търсят как да надградят своите PC-та с Windows 10, а хибриди тип лаптоп/таблет подобни Surface стават все по-популярни за тази замяна.

Плановете за персонализиране са фокусирани върху софтуера и начините на покупка, но Microsoft е отворена и към идеята за специализирана промяна на хардуера в Surface.

Microsoft си сътрудничи с IBM и Booz Allen Hamilton за разработката на специален софтуер за устройствата Surface. Софтуерът ще бъде настроен специално според конкретните нужди на предприятието купувач.

Работата с IBM прилича на „наемането на голямо куче пазач“, казва Галот. IBM ще ползва своята експертиза в аналитичните инструменти и Големите данни, за да разработи приложения за търговията на дребно, бързооборотните стоки и здравеопазването. IBM ще разработи и приложения за компаниите за пакетирани продукти, които да имат достъп до анализите, които ще им помогнат да повишат продуктивността на своите служители. Интерактивни приложения също ще бъдат писани, като те ще прогнозират търсенето, управлението на продажбите и на складовите наличности.

Партньорството с Booz Allen Hamilton ще настрои таблетите Surface за правителствените ведомства, здравните организации и целия обществен сектор, като фокусът ще е върху сигурността и управляемостта на устройствата. Booz Allen Hamilton ще може да предложи функции за заключване, което ще подобри защитата на устройствата, обяснява Галот.

Microsoft може да промени и хардуера, за да отговори на специфични нужди на предприятията. „Отворени сме към тази идея“, каза Галот. Не е необичайно предприятията

да искат специфични хардуерни функции, свързани със сигурността, паметта и капацитета за съхранение.

Но все още няма заявки за специални таблети Surfaces и те масово се ползват в корпоративния сектор в настоящите си конфигурации, добавя Галот.

Microsoft обяви Surface като програма за обслужване, която предоставя голяма гъвкавост при покупката на хардуер. Устройства Surface могат да бъдат допълнени с облачни услуги и плащани на абонаментен принцип. Абонаментната програма става все по-популярна, тъй като потребителите се опитват да запазят своята финансова гъвкавост при покупката на нов хардуер, каза Галот. Подобни програми са с продължителност една до 3 години, а дават на потребителите по-бърз достъп до хардуерни надграждания.

Миналата седмица HP също пусна подобна програма за хардуер като услуга. Подобни програми намаляват първоначалните разходи за плащане на хардуера, заменяйки ги с месечни вноски.

IDC обяви, че PC надргажданията може да нарасната, тъй като Microsoft приключва своята безплатна програма за надграждане до Windows 10 на 29 юли. Компаниите може да си купят нови компютри, вместо да плащат за ОС лиценз за Windows 10.

Има редица въпроси, свързани с пускането на възможен наследник на Surface 3, който Microsoft ще спре да произвежда до края на тази година.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас