Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Тематично приложение
бр. 27, 2016

08 юли
2016
 
 

Почти половин милиард лева генерираха 65 софтуерни компании през 2015 г.

12040 прочитания
Страница 8 от 8

, заедно със съпътстващ софтуер към тях, паравани и кутии за разписките от машинното гласуване в секциите по договор с Министерски съвет; изпълнение на две позиции от проекта на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията за надграждане на съществуващите и изграждане на нови централни системи на е-правителство; анализ, разработване и внедряване на е-административни услуги от 3-то и 4-то ниво за Изпълнителна агенция по горите; изпълнение като част от консорциум „Модерни работни процеси“ ДЗЗД на обществена поръчка с за усъвършенстване на работните процеси по обслужване на договорните партньори на НЗОК и др.

Софтуерна системна интеграция

25 компании допринесоха за постъпления от системна интеграция на софтуер в размер на 46,268 млн. лв. за 2015 г. Сравнението с оборотите на 21-та компании, участвали в този сегмент на класацията (33,806 млн. лв.) разкрива ръст от 37%. Kontrax и тази година се налага като първенец в подредбата с оборот от над 12 милиона лева и годишен ръст от 33%. STEMO се изкачва от петата позиция година по-рано на второ място с приходите си от софтуерна системна интеграция за 2015 г. Intelligent Systems Bulgaria също върви с една позиция по-високо и финишира трета, изпреварвайки Lirex BG, който остава на четвърто място. Нов играч в този сегмент е Comparex Bulgaria, която зае петото място, и която в миналогодишната класация се утвърди като доставчик на готов софтуер, но през 2015 г. е разширила обхвата на дейността си и към интеграция.

За отбелязване е внушителният ръст от софтуерна интеграция на IBS Bulgaria – 217% на годишна база.

Ако сравним обаче постъпленията само на 15-те компании, за които има данни и за двете години (35,409 млн. лв. спрямо 29,189 млн. лв.), то ръстът е 21%.

ЕТИКЕТИ:
компании
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас