Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Тематично приложение
бр. 27, 2016

08 юли
2016
 
 

Почти половин милиард лева генерираха 65 софтуерни компании през 2015 г.

11909 прочитания
Страница 7 от 8

№1 - CAD R&D Progress

Сред най-големите проекти на компанията са тези за доставка, осигуряване, абонаментно ползване на софтуер на Microsoft за Министерски съвет на Република България, Електроенергиен системен оператор, Министерство на образованието и науката, Български пощи, Национален осигурителен институт, Българска телекомуникационна компания и Агенция за устойчиво енергийно регулиране.

№2 - Software Group BG

Стабилните темпове на растеж на специализираната в разработването и предлагането на иновативни решения за финансовия сектор ИТ компания Софтуер Груп БГ продължават и през 2015 г. Към мрежата от седем регионални офиса (България, Мексико, Гана, Кения, Индия, Филипините и Австралия) е добавен осми в Египет. Един от емблематичните проекти, по които компанията работи през годината е и Level One Project на Bill&Melinda Gates Foundation. Софтуер Груп е основен технологичен партньор и доставя цялостното софтуерно решение по проекта. Целта му е изграждане на платформа, която да бъде използвана, както на национално ниво, така и от конкретни организации от различен тип (финансови, телекоми, fintech компании) за предоставяне на финансови услуги и разплащания. През 2015г. компанията добавя в портфолиото си от клиенти множество големи имена на компании от всички точки на света, сред които Asia Confederation of Credit Unions (ACCU), Access Bank Holding, първият мобилен оператор в Азербайджан – Bakcell, Finca International - една от най-големите мрежи от микрофинансиращи институции по света, най-иновативния доставчик на слънчева енергия в Кения - M-Kopa Solar и много други. Сред интересните проекти се нарежда и този с Fullerton Financial Services реализиран в глобално партньорство с Теменос и Майкрософт, който дава достъп до финансови услуги на хора без такъв в Мианмар. През същата година Софтуер Груп създава по искане на International Finance Corporation (IFC) „Наръчник за алтернативните канали и технологии във финансовия сектор“, който става и най-четената публикация в индустрията за годината. Българското дружество на Софтуер Груп отчита приходи от 12,4 млн. лв. за 2015 г., което представлява около 50% ръст спрямо предходната година.

№3 - Ciela Norma

През 2015 г. Сиела Норма беше обявена за Национален шампион на България в Европейските бизнес награди - най-престижния бизнес конкурс, осъществяван с подкрепата на бизнес лидери, учени, медии и политически представители от цяла Европа и спонсорирани от RSM.

Сред най-големите проекти, изпълнени от компанията през изминалата година, са избор на изпълнител за провеждане на специализирани обучения на служители на Агенция по вписванията по проект финансиран по ОПАК; усъвършенстване на съществуващите и внедряване на нови електронни административни услуги, предоставяни от Национален регистър БУЛСТАТ; предоставяне под наем на 50 машини за провеждане на изборите за общински съветници и за кметове на 25 октомври 2015 г.

ЕТИКЕТИ:
компании
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас