Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Тематично приложение
бр. 27, 2016

08 юли
2016
 
 

Почти половин милиард лева генерираха 65 софтуерни компании през 2015 г.

11898 прочитания
Страница 5 от 8

BULPROS се нарежда на първо място в България и 12-о според последния доклад на Делойт „Technology Fast 50“ за най-бързо развиващи се технологични компании в Централна и Източна Европа. В групата от компании са установени успешни партньорски отношения с Fortune 500 ИТ компании като Microsoft, Cisco, IBM, Unisys, Siemens, T-Systems, SAP, Hortonworks, MapR, Red Hat и Oracle.

Част от семейството BULPROS са INTRACOL и InteQrity.

INTRACOL е компания с фокус върху корпоративни решения за колаборация, Big Data & анализ, интернет на нещата. Екипът е създал сигурни и мащабни внедрявания през годините, високо достъпни системи с огромен брой от нововъведения, интегрирайки различни технологии и изграждайки добър потребителски опит.

InteQrity е консултантска ИТ компания, предлагаща високо професионални услуги в областта на корпоративната интеграция и архитектура. Компанията предоставя ИТ услуги и решения, консултации с фокус върху Oracle, TIBCO, и Red Hat.

“През 2015 година един от най-големите проекти на BULPROS бе работата за една от най-големите здравно-осигурителни компании в Германия. В рамките на проекта е изградено мобилно и уеб приложение, което позволява на крайните потребители да събират точки, докато спортуват (с автоматично, ръчно и асистирано въвеждане на записи) и да обменя точките за продукти от онлайн магазин.

Друг проект, с който се гордеем, е работата за Contour Global – щатска компания, разработчик и оператор на електрическа енергия и местни решения за отоплителния бизнес. Тя управлява, притежава и оперира в 41 електроцентрали с мощност приблизително 3,718. BULPROS предоставя на основа 5x15 Обслужване на клиенти, което е базирано на най-добрите ITIL практики при предотвратяване на бедствия и аварии в целия свят.

Не на последно място е проектът за предлагане на видео връзка през сателит за водещ британски мобилен и сателитен комуникационен оператор. Потребителите получават решение, което им позволява да имат видео връзка за дълъг период от време през браузъра си“, коментираха от BULPROS Group.

№8 - Musala Soft

„Ръстът на приходите ни за 2015 е близо 30%, с което надвишаваме планираните 25%. Ръстът на броя служители в офисите ни в София, Бургас, Русе и Скопие е близо 20%, с което вървим уверено към целта ни от 1000 служители през 2020 г.“, заяви президентът на Мусала Софт Елена Маринова.
По думите й, през 2015 г. софтуерната компания е засилила фокуса върху сферите, където е силна, има и се очаква ръст - облачна интеграция, интернет на нещата, големи данни и предвиждащи анализи.

„Разширяваме в съществуващи и с нови големи перспективни клиенти в основните ни пазари - Европа и САЩ, обсега на ключовите ни бизнес сегменти - интернет на нещата (IoT), телеком, автомобилната и аерокосмическата индустрии. Обогатихме портфолиото си от вътрешни тренинги и интересни проекти, с които развиваме хората си. Фокусът ни върху образование и ИТ общество излиза и отвъд вътрешнофирмените инициативи - за 2015 г.

ЕТИКЕТИ:
компании
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас