Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Тематично приложение
бр. 27, 2016

08 юли
2016
 
 

Почти половин милиард лева генерираха 65 софтуерни компании през 2015 г.

11911 прочитания
Страница 4 от 8

След 23 години работа Сирма достигна до един логичен етап, в който, за да продължи с още по-бързи темпове развитието и експанзията си на международните пазари, се нуждае от финансиране. Успехът на публичното предлагане на Сирма беше добър знак и за това, че българската ИТ индустрия се развива изключително динамично и разполага със сериозен потенциал да се превърне в задвижващо колело на растежа на местната икономика.

През миналата година Сирма Солюшънс спечели и изпълни няколко проекта в държавната администрация. Сред тях са този за развитие на платформата за електронни административни услуги за работа в облака на местната администрация и осигуряване на интегрирана среда за екипна работа“ по проект „Развитие на административното обслужване по електронен път“, осъществяван с финансовата подкрепа на ОПАК с възложител МТИТС, и извършване на пълен реинженеринг на административната дейност на Национален съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти с цел,преход към извършване на административната дейност по обработка на информацията изцяло в електронна форма, доставка на АИС, създаване и внедряване на средства за достъп до регистрите на НСЦРЛП, възложена също по проект, финансиран по ОПАК.

Сирма Бизнес Консултинг спечели и изпълни банков проект на Карибите, в рамките на който е изградена нова платформа за е-банкиране, кредитиране и финансови операции за най-иновативната кредитна институция в Тринидад и Тобаго – TECU Credit Union Co-operative Society Limited. Проектът включва и консултации при внедряване на основна банкова система FlexCube.

Онтотекст получи финансиране и работи по проект за интелигентен софтуер, предполагащ истинността на потребителско съдържание в интернет. За да анализира истинността на информацията, екипът използва иновативни алгоритми за машинно самообучение. Така се откриват „феми” – термин, създаден от екипа на Pheme, който добавя стойност „истина” или „лъжа” към понятието „меми” (идеи, слухове или други единици съдържание в интернет). Тригодишният проект се съфинансира по Седма рамкова програма на Европейския съюз за научни изследвания в областта на ИКТ. Toй има за цел да отговори на предизвикателството с широкото разпространение на невярна информация в мрежата. През 2015 г. Онтотекст официално обяви Dynamic Semantic Publishing платформата и два демонстратора за нея: NOW (четец за новини) и Tag (тагиране на новини).

№7 - BULPROS Group

BULPROS Group включва Bulpros Consulting AD, InteQrity AD, INTRACOL TECHNOLOGIES AD и innotec Group.

BULPROS е водещ доставчик на ИТ решения и услуги в Централна и Източна Европа. Компанията е специализирана в облачните услуги и решения, сигурност и дигитална трансформация с акцент върху телекомуникациите, финансови услуги и застраховане, здравеопазване.

ЕТИКЕТИ:
компании
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас