Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Тематично приложение
бр. 27, 2016

08 юли
2016
 
 

Почти половин милиард лева генерираха 65 софтуерни компании през 2015 г.

12041 прочитания
Страница 3 от 8

От компанията споделиха още, че сътрудничеството на CSC с AWS и предлагането на облачни решения за оптимизация на работата и разходите способства за преподписването на договори с текущи клиенти и започване на преговори с нови такива - както в областта на застраховането, така и в банковия сектор.

№4 - Fadata

В разгара на лятото миналата година беше обявена новината, че Charles Taylor, международен доставчик на застрахователни услуги, и Riverside Company, глобална инвестиционна компания, са сключили договор за стратегическо партньорство с българския софтуерен разработчик Фадата, съобщават от родната компания. Според споразумението, Riverside и Charles Taylor придобиват контролния пакет акции във Фадата. Сделката по придобиването беше приключена на 18 декември 2015 г. Фадата предлага софтуерни решения за финансовия, публичния и ютилити секторите.

№5 - MM Solutions

ММ Солушънс е българска софтуерна компания с дългогодишен опит в разработването и поддържането на софтуер за мобилни телефони, таблети, навигационни системи и други устройства. В компанията работят около 200 служители. Дружеството има трайно партньорство с Texas Instruments, Qualcomm и други производители на чипове за мобилни телефони. Продуктите на ММ Солушънс са част от камера решенията на водещи производители на мобилни телефони като Samsung, Blackberry,  HTC, LG, Motorola, Huawei и много други.

ММ Солушънс е един от доставчиците на решения и услуги на подразделението за иновативни проекти на Google АТАР, един от които е производство на Lenovo в сътрудничество с Google - нов смартфон, променящ начина, по който хората виждат и разбират реалния физически свят около тях, наречен Project Tango. Българската фирма има участие и в Robin - първия Android базиран телефон, който оставя недостига на памет за съхранение в историята. С облачна интеграция в Android OS, онлайн съхранението е свързано с облака, така че потребителите винаги имат на разположение мястото за съхранение, от което се нуждаят. В момента фокусът на ММ Солушънс е разработката на продукти в областта на изчислителната фотография, позволяващи заснемането на 360 градусови снимки, стабилизация на видеото на мобилните телефони и дронове, използване на две камери за подобряване на изображението и др.

№6 - Sirma Group Holding

Като най-голям успех за изминалата 2015 г. компанията отчита излизането на Сирма Груп Холдинг АД на Българска фондова борса – София. В него „Сирма“ набра 11,5 млн. лв. след продажба на малко над 9,5 млн. акции при емисионна цена 1,2 лв. Това е много важен момент в историята на компанията.

ЕТИКЕТИ:
компании
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас