Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Тематично приложение
бр. 27, 2016

08 юли
2016
 
 

Почти половин милиард лева генерираха 65 софтуерни компании през 2015 г.

11909 прочитания
Страница 2 от 8

№1 - VMware Bulgaria

„Екипът в България работи върху най-ключовата, успешна и генерираща приходи продуктова линия за VMware, а именно Софтуерно-дефинираният център за данни. Освен в сървърната виртуализация, имаме значителен принос и за сторидж виртуализацията и управлението на виртуални и cloud среди. Причините за ръста на инвестиции на VMware в България са високото експертно ниво на екипа тук, качеството на разработваните от софийските инженери продукти, и солидната добавена стойност от цялостната им работа, която те имат за компанията в глобален мащаб“, коментира Диана Стефанова, изпълнителен директор на VMware България.

През 2015 г. компанията е инвестирала значителен ресурс в трансформирането на VMware България от чиста R&D локация в мултифункционален екип, фокусиран както върху развойна и оперативна дейност, така и върху генерирането на приходи от професионални услуги за VMware, допълва Стефанова. „Основният ни фокус в това отношение беше развитието на Центъра за професионални софтуерни услуги за интеграция, автоматизация и персонализирани решения в София, който е първият по рода си за VMware в глобален план. В допълнение, успехите си дължим най-вече на добре стикования и диверсифициран екип, притежаващ умения, талант, различни гледни точки и подходи. Това е и сред ключовите ни предимства“, категорична е тя.

№2 - SAP Labs Bulgaria

„Развойният център на SAP в България е ключов за развитието на стратегията на компанията и това е една от основните причини за стабилния ни ръст. През последните повече от 10 години персоналът ни расте с постоянен среден темп от около 10% на годишна база. През 2015 г. затвърдихме позицията на компанията ни в ключови звена като потребителския интерфейс (UI) и потребителското изживяване (UX) на софтуерните продукти на SAP“, коментира Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България.

Той обясни, че от 2015 г. компанията задвижва оперативен модел, който доближава развойния център на SAP в България още повече до затваряне на пълния цикъл по софтуерна разработка и поддръжка. „Компанията ни се разви и в посока предоставянето на различни услуги, свързани с осигуряването на непрекъснато обслужване на нашите клиенти. От миналата година имаме екип, който се грижи за оперативното „здраве“ на облачната платформа на SAP в няколко центъра за данни и осигурява 24-часова поддръжка на услугите на високо ниво“, разкри Николов.

№3 - CSC Bulgaria

„През 2015 година CSC България успешно имплементира редица иновативни технологии в софтуера си за управление на застрахователни полици GraphTalk AIA. Това, заедно с интеграцията му и с други продукти, предназначени за финансовия сектор, го направи още по-ефективен за застрахователите“, заявиха от софтуерното дружество.

ЕТИКЕТИ:
компании
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас