Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Тематично приложение
бр. 27, 2016

08 юли
2016
 
 

Консултантският пазар достигна 36 милиона лева през 2015 г.

8296 прочитания
Страница 2 от 2

№2 - Balkan Services

През 2015 г. Balkan Services успя да спечели нови клиенти, както и да консултира и внедри нови софтуерни решения в потребителски организации, с които вече работи. Така например, Unilever, Bony Holding и Ficosota са клиенти от години, но през изминалата година в тях Balkan Services е внедрила нови решения.

Консултантската компания е въвела решения в областта на бизнес анализите в Generally, Speedy, Tesy (QlikView) & Izida (Qlik Sense); ERP система в Debenhams Romania (Atlantis ERP), CRM системи в Wuerth, AHK, Elvi, Ficosota, Unilever, и LucaNet.Financial Consolidation в Bony Holding. Компанията изпълнява и цялостна ИТ поддръжка в Debenhams Romania, Angeliny Pharma, Bony Holding, Vardiola, Верификация, и Interion.

През миналата година консултантското дружество изпълни проекта Sales Out Data във Винпром Пещера. ИТ решението оптимизира маркетинга, взаимоотношенията с доставчиците, както и процесите по продажби и логистика. Решението представлява платформа работеща върху инфраструктура с отворен изходен код, позволяваща автоматичен пренос на данни между дистрибуторите и Винпром Пещера, по няколко стандартни протокола. ИТ проектът може да бъде разделен условно на две части. За обработка и валидиране на данните за продажби и складови наличности се използва разработения от Балкан Сървисис продукт FiVa. BI справките и анализите, вторият компонент на ИТ решението, пък са изградени чрез използването на Qlikview. Двете компании си партнират вече около четири години и имат зад гърба си вече няколко изпълнени проекта.

Друг проект, достоен за отбелязване, е внедряване на Atlantis ERP, интеграция с използвания от „Хиполенд“ софтуер “Детелина”, внедряване на програмната система „Омекс“ и цялостна интеграция с ERP решението, внедряване и интеграция на BI решението Qlik с Atlantis ERP.

№3 - Timm Ruger IT Consulting

Сред най-големите проекти на компанията не само за изминалата 2015 г., но въобще, са за склад за данни на глобално ниво в Unicredit (Виена, Рум, Будапеща, София, Мюнхен), за актуализиране на DataStage и миграция от 7.5 на 8.7 за Raiffeisen във Виена, за настройване на нов корпоративен склад за данни за финансова отчетност в Nordea в Стокхолм, настройване и миграция на DataStage за Pioneer Investments (Unicredit) в Дъблин и Мюнхен, проект за управление на основни данни (Customer MDM) за Commerzbank във Франкфурт и проект за миграция на данните от основната банкова система (Core Systems Data Migration) за Hypovereinsbank (Unicredit) в Мюнхен.

12
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас