Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Тематично приложение
бр. 27, 2016

08 юли
2016
 
 

Консултантският пазар достигна 36 милиона лева през 2015 г.

4056 прочитания, 0 коментара
Страница 1 от 2

Констанца Кадънкова

28 организации са обявили постъпления от консултантска дейност през 2015 г. Техните приходи възлизат на почти 36 милиона лева. Сравнено с генерираните от 22 компании участващи в предходното издание на „ИКТ Топ 100“ обороти от консултации 26 милиона лева, ръстът на този пазар е 36%.

От тазгодишната класация отсъстват миналогодишните участници SpaceCAD, Sirma Holding Group, MusalaSoft и Brain Storm Consult, респективно нови играчи през 2015 г. са Quality House, Software Group BG, Scortel, Information Services, ScaleFocus, OneBit Software, Borica – Bankservice, David Holding, Lema Trading, BSH. Така едва 15 са постоянните „играчи“, съвпадащи и през двете години. Съпоставка на приходите им 31 милиона лева за 2015 г. спрямо 25 милиона лева за 2014 г. показва по-скромен ръст от 23%.

Челната тройка се запазва като в миналогодишната класация. Experian Bulgaria оглави подредбата с внушителните за този сегмент около 22 милиона лева, следвана от Balkan Services и Timm Rüger IT Consulting.

Гигантски ръст от консултации за 2015 г. отбелязва седмият в подредбата CAD R&D Progress (1900%), следван от №11 – Methodia (338%), №16 - Paraflow Communications (201%), и №20 - IBS Bulgaria (465%).

№1 - Experian Bulgaria

Водещата световна компания в аналитичните услуги и решенията за управление на кредитния риск Experian планира да продължи разширяването на екипа си в България. В момента в компанията работят над 450 специалисти, като ще продължи да расте динамично и през настоящата година.

„От 2006 г. до сега българският офис на Experian удвоява броя на служителите си на всеки две години. През 2014 г. поехме ангажимент към българската държава да разкрием нови 150 работни места до края на 2015 г. – изпълнихме го предсрочно. Плановете ни за развитие включват следваща вълна на активно разрастване с подобни размери и интензитет. От началото на годината досега сме наели над 50 нови служителя и към момента имаме отворени повече от 70 позиции в над 15 професионални направления“, заяви Мая Миланова, оперативен мениджър на Еxperian за България.

Experian има планове за дългосрочно инвестиране в България. Българският офис на Experian е една от основните локации за разработка на софтуер. Тук работят близо 200 софтуерни инженери и инженери по качеството. Освен това, над 25% от аналитичния капацитет на Experian в глобален мащаб оперира от София.

Сформираното преди три години специализирано звено за внедряване и поддръжка вече представлява близо една трета от екипа на Experian в България, а от миналата година в София беше създадено и звено с финансова експертност.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас