Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Тематично приложение
бр. 27, 2016

08 юли
2016
 
 

10 млн. лв. достигна пазарът на е-услуги

7770 прочитания

Сериозен е ръстът на пазара на информационни и електронни услуги в България, сочат данните от компаниите, докладвали оборот в сектора за 2015 г. Поради голямото текучество на организации в класацията е трудно да бъде съставена пълноценна представа за динамиката в сектора. За 2015 г. 6 компании докладват сумарни приходи от 10,524 млн. лв. За сравнение миналата година 3 компании докладваха 2 млн. лв, а година преди това общите приходи бяха 9,5 млн. лв.

На първо място тази година е Borica-Bankservice с 6,193 млн лв. оборот. На второ е Ciela Norma с 3,115 млн. лв. приходи, а на трето – Web Media Group с 594 хил. лв. Следват Information Services (263 хил. лв.), Bianor Holding (232 хил. лв.) и Kontrax (125 хил. лв.).

Основен акцент в дейността Borica-Bankservice през 2015 г. е работата по изграждане на „Националната картова схема“, чието продуктово име е Bcard. През юли 2015 г. е проведен първият Съвет на Участниците с участието на представители на БНБ. Приети са „Правилник за управление на Националната картова схема“, „Общи правила на Националната картова схема“ и „Правила за управление на оспорени трансакции“.

От септември 2015 г. стартира пилотна сертификация на BCard с участник в схемата.

От 1997 г. Ciela Norma произвежда софтуер, който организира: нормативи и документи в областта на българското и европейско право, счетоводство, данъци, осигуряване, външнотърговски и митнически режим, строителство, енергетика, образование, преведени актове на английски и руски език, процедури. Информацията се предоставя в електронен вид, което позволява бърз достъп до актуални и архивни данни, извличане на бързи справки и проследяване на нормативни и процедурни промени.

Web Media Group е медийна интернет компания, притежаваща сайтове като news.bg, topsport.bg, lifestyle.bg, money.bg, finance.news.bg, gladen.bg, vsi4ko.bg и има изготвени проекти за други специализирани медии и сайтове за услуги.

ЕТИКЕТИ:
е-услуги
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас