“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
08 юли
2016
 
 

»“ харчовете ще се сви€т след Brexit, прогнозира Gartner

јнализатор от Gartner прогнозира, че британските фирми ще консервират стратегическите си планове.

2989 прочитани€

Ѕритански€т вот за излизане от ≈вропейски€ съюз ще свие още повече »“ инвестициите тази година, тъй като компаниите ще сви€т разходите заради несигурността относно бъдещото развитие, прогнозира Gartner.

јнализатор от Gartner прогнозира, че британските фирми ще консервират стратегическите си планове

„—м€таме, че ще има 2,5% свиване на »“ харчовете във ¬еликобритани€, докато предишната ни прогноза бе за намаление от 1,7%“, каза анализаторът ƒжон-ƒейвид Ћовлок в интервю за IDG News Service. ““ова ще е достатъчно за преобръщане на тенденци€та за световни€ »“ пазар от положителна към негативна“, добави той.

ѕрочетете още:  ак ще се отрази Brexit върху »“ инвестиции и телеком регулациите

√ласуването за Brexit доведе до огромна несигурност относно бъдещото икономическо състо€ние на ¬еликобритани€ и цели€ ≈—, което означава, че компаниите ще ревизират своите стратегически планове на петте най-големи »“ пазара в света.

ѕреди гласуването за Brexit Gartner предвиждаше, че световните инвестиции в »“ тази година ще останат на нивото от предишната 2015 г.

Ќе само бизнесът „ще зашие джобовете си“, както се израз€ва Ћовлок, но и сривът на британската лира означава, че производителите ще тр€бва да вдигнат цените си във ¬еликобритани€ ((Dell вече го направи.) ќсвен това потребителите ще има по-малка покупателна сила и едва ли ще се втурнат да купуват нови компютри.

ќще една негативна страна от референдума във ¬еликобритани€ е, че той подрони финансовите пазари и доведе до политически хаос в ќбединеното кралство.

» това не е най-лошото. Ѕританското правителство все още не е започнало процеса по напускане на ≈—, което ще доведе до продължителни преговори за установ€ване на нови правила по различни теми, включително как ¬еликобритани€ ще спазва законите на ≈— за защита на данните. “ова може да засегне къде ще бъдат разположени или преместени центровете за обработка на данни, а това също зас€га бъдещите »“ инвестиции.

Brexit донесе интересни времена за цели€ »“ пазар. ƒрамата ще доведе до временно спиране на плановете за трансформаци€ в изчислителните процеси, като компаниите се опитват да се възползват от предимствата на облака и на мобилните технологии, за да намал€т разходите си и да подобр€т продуктивността си. ¬ъв ¬еликобритани€ поне н€кои от тези инвестиции може да бъдат отложени за времето, в което Brexit се реализира и на практика.

IDG News Service

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас