“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
05 юли
2016
 
 

¬иваком и ÷ентърът за отдалечени услуги на HPE - лидери в » “ “оп 100

7555 прочитани€

¬иваком“ оглави секторната класаци€ „“елекомуникации“ с отчетените за миналата година постъплени€ в размер на почти 847,9 милиона лева, а Hewlett Packard Global Delivery Bulgaria Center е компани€та с най-високи брутни приходи за 2015 г. от 273,3 милиона лева в сектор „»нформационни и комуникационни технологии“ на класаци€та „» “ “оп 100“.

 адър с връчилите плакети и с победителите. —нимка: јЋ≈ —јЌƒЏ– √Ћј¬„≈¬

 адър с връчилите плакети и с победителите. —нимка: јЋ≈ —јЌƒЏ– √Ћј¬„≈¬

ѕрочетете още: Ћидерите в класаци€та » “ “оп 100 ще награди за пръв път Computerworld

Ћюбен ѕетров, заместник-министър на икономиката, връчи плакет на »равaн ’ира, генерален директор на Hewlett Packard Enterprise, а ¬алери Ѕорисов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщени€та, предаде отличието на Ѕогдан Ѕогданов, директо𠄬ръзки с инвеститорите“ във „¬иваком“.

«а първи път вестник Computerworld Ѕългари€ - изданието, с което ICT Media започна дейността си в далечната 1991 г., награди на официална вечерна церемони€ на 5 юли в Sofia Airport Center лидерите в подготв€ното от меди€та 19-то издание на уникалната класаци€ на водещите технологични компании в Ѕългари€ “» “ “оп 100”.

 акто и в предходните издани€, през 2016 година класаци€та се проведе въз основа на обективни финансови критерии - печалбата и брутните приходи от дейността за 2015 г. на български и международни компании от телекомуникационни€, » “ и аутсорсинг секторите, опериращи на родни€ пазар. ¬ проекта “» “ “оп 100” през 2016 г. участваха 102 компании.

ќрганизационни партньори на проекта са Ѕългарската асоциаци€ по информационни технологии (Ѕј»“), Ѕългарска асоциаци€ на софтуерните компании (Ѕј— ќћ) и Ѕългарската аутсорсинг асоциаци€ (Ѕјј). √енерални партньори на инициативата са EMC Ѕългари€, Solytron, VMware Ѕългари€, „»ё  онсулт“, и GS1 Ѕългари€.

Ќаградите в най-големите 5 категории на сектор „»нформационни и комуникационни технологии“ 

— брутни приходи от 99,7 милиона лева за 2015 г. победител в сектор „’ардуер” е фирма „ƒатекс”, чиито продукти са познати в над 100 държави. —јў е основни€т пазар за продукци€та на компани€та - фискалните устройства, платежни терминали, мобилни и етикетни принтери. ѕенчо »лиев, изпълнителен директор на „ƒатекс”, получи наградата си от ¬есела  алъчева, изпълнителен директор на Ѕј»“.

ѕобедител в сектор „—офтуер” за 2015 г. е VMware Bulgaria. —офтуерни€т разработчик генерира 59,5 милиона лева от дейността си през изминалата година. ≈кипът в Ѕългари€ работи върху най-ключовата, успешна и генерираща приходи продуктова лини€ за VMware, а именно - софтуерно-дефинирани€т център за данни. —тамен  очков, председател на ”— на Ѕј— ќћ, връчи плакет на  ристина —тоицова, старши директор на „÷ентър за професионални услуги“ на VMware.

Hewlett Packard Global Delivery Bulgaria Center оглави сектор „јутсорсинг на »“ услуги” с брутни приходи за 2015 г. в размер на 273,3 милиона лева. “ази година центърът отбел€за 10 години от създаването си през 2006 година. ѕрез този период компани€та разшир€ва неколкократно дейността и инвестициите си в страната и в момента центърът е най-големи€т работодател в »“ сферата у нас. »равaн ’ира, генерален директор на Hewlett Packard Enterprise в Ѕългари€ и на ÷ентъра за отдалечени услуги на HPE, получи наградата си от ѕламен ÷еков, член на ”правителни€ съвет на Ѕјј.

ѕобедител в сектор „—истемна интеграци€” за 2015 г. с брутни приходи от 110,7 милиона лева е доставчикът на разнообразни решени€ и услуги в » “ сектора „“елелинк”. ”стойчиви€т ръст се дължи на сериозните усили€ на компани€та през изминалите н€колко години да разшир€ва портфолиото от услуги, за да предлага на клиентите решени€ от край до край (end-to-end). Ќели …оловска, управител на „јй —и “и ћедиа“, връчи плакет на »ван ∆ити€нов, директор дирекци€ „—истемна интеграц舓 в „“елелинк”.

ѕобедител в сектор „ƒистрибуци€” с постъплени€ в размер на 174 милиона лева за 2015 г. е компани€та „ѕоликомп”. ”спехът на компани€та се дължи на ежедневни€ ръст, резултат на системните й подобрени€ в »“ дистрибуци€та. Ќадежда √енова, директор на фирма „ѕоликомп”, получи наградата си от ¬ладимир ¬ладков, издател на вестник Computerworld Ѕългари€.

“рите специални награди 

Ќосител на наградата за най-гол€м ръст на приходите през изминалата 2015 година е софтуерната компани€ „Ћуксофт Ѕългар舓.  омпани€та се радва на рекордно увеличение от 592,6% в постъплени€та си за миналата година. ѕрез 2015 година Ћуксофт на глобално ниво взе решението да направи —офи€ един от центровете си за развой на автомобилен софтуер. «а н€колко месеца —офи€ се утвърди като ключов доставчик на клиенти като „ онтинентал“, „ѕанасоник“ и „¬алео“. Ћично ¬ладислав √оранов, министър на финансите, връчи отличието на  онстантин  онов, управл€ващ директор на „Ћуксофт Ѕългар舓.

ќтличието за най-висока рентабилност през 2015 година отиде при „ћћ —олушънс“ - българска софтуерна компани€ с дългогодишен опит в разработването и поддържането на софтуер за мобилни телефони, таблети, навигационни системи и други устройства. ƒружеството се открои с рекордни€ за класаци€та коефициент на рентабилност от 44,5%. ¬ компани€та работ€т около 200 служители. ƒружеството има трайно партньорство с Texas Instruments, Qualcomm и други производители на чипове за мобилни телефони. ѕродуктите на фирмата са част от камера решението на водещи производители на мобилни телефони като Samsung, Blackberry, HTC, LG, Motorola, Huawei и много други. »зпълнителни€т директор на „ћћ —олюшънс“ Ќиколай ƒаскалов получи приза си от —тамен янев, изпълнителен директор на Ѕългарската агенци€ за инвестиции.

ѕризът за най-динамично развитие през последните 3 години – с рекорден средногодишен ръст от 157,5%, спечели младата софтуерна организаци€ OrangeDot, ко€то предостав€ авангардни софтуерни разработки и консултации. ћариета «ахариева, изпълнителен директор на »зпълнителната агенци€ за насърчаване на малките и средните предпри€ти€, връчи плакета на ¬асил √енов, основател и президент на OrangeDot.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас