“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD |  омуникации
05 юли
2016
 
 

»нтернет на нещата Ц в помощ на логистиката

6161 прочитани€
—траница 1 от 2

—ветът наоколо е свързан повече от вс€кога и навлизането на »нтернет на нещата (Internet of things – IoT) само ускор€ва допълнително развитието в тази посока. —поред Cisco през 2020 г. в световен мащаб ще са налице 50 млрд. свързани с интернет „неща“. «а сравнение през 2009 г. анализаторът Gartner отчете, че бройката на работещите IoT устройства е била едва 900 млн.

ѕред концепци€та е налице огромен потенциал от възможности в потребителски€ св€т – от фитнес устройства до умни хладилници. ¬ индустриална обстановка една от сферите, където т€ ще има най-гол€м ефект са складовите стопанства и логистиката.

ѕрочетете още: »нтернет на нещата ще обсеби мобилните мрежи до 2021 г.

–азбира се много от разговорите в тази насока все още са в областта на потенциалните възможности и дори спекулациите, но все пак има начини »нтернет на нещата да доведе до бързи резултати за предпри€ти€, опериращи в сферата.

—лед десетилетие на инвестиции в мобилни устройства, »нтернет на нещата е логичната следваща стъпка. ÷елта е свързване на всички устройства в една обща централизирана мрежа, което позвол€ва улав€не на критичната информаци€ и сподел€нето й в реално време.

 акто при вс€ка нова технологи€, така и тук са възможни предизвикателства, но потенциалните предимства от внедр€ването на една подобна система би тр€бвало да оправдае необходимите усили€. —вързването на всички устройства в една обща облачна мрежа за прихващане и сподел€не на информаци€та предостав€ на мениджърите на складовото стопанство видимост в реално време за това какво точно се случва и как процесите биха могли да бъдат оптимизирани.

–ешени€та от типа »нтернет на нещата позвол€ват постигане на мащабни ефекти чрез маргинални подобрени€ в множество области. ѕолучаването на подробна информаци€ за това какво точно се случва означава възможност за оптимизиране на вс€ка работна стъпка. »менно това е и причината IoT темата да е толкова гореща в момента.

—поред изследване на Forrester от 2015 г., 65% от анкетираните глобално компании от вс€какви сектори, включително търгови€ на дребно, производство и транспорт, вече използват или са в процес по внедр€ване на решени€ от типа »нтернет на нещата. ¬ допълнение 80 на сто са съгласни, че тези инсталации са т€хната най-стратегическа технологична инвестици€ за следващото десетилетие.

ѕо отношение на ефектите, 49% от фирмите считат, че »нтернет на нещата помага за подобр€ване на потребителското изжив€ване. ќптимизирането на веригите за доставки, подобрената видимост и възможностите за изб€гване на загуби също са посочени от над 40 на сто от запитаните.

1 2
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас