Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
01 юли
2016
 
 

Деца стипендианти завършиха етап на инициативата TechARTnology

3951 прочитания

Стипендианти от семейства с по-ниски доходи завършиха курс по дигитално рисуване по проекта TechARTnology на софтуерния разработчик Лускофт (Luxoft), Fusion Academy и фондация Be Creative. Целта му е да даде възможност на деца в неравностойно положение да развият своите арт и технологични умения. Според организациите, с въвеждането в дигиталните инструменти за творческо изразяване TechARTnology полага основите за допълнителни занимания в области като анимация, дизайн и програмиране.

Първите 10 деца стипендианти на Луксофт България, завършиха успешно 4-месечния интензивен курс по дигитално рисуване на 30 юни. Те представиха своите постижения на тържествена церемония в тематичното пространство на Fusion Academy.

Децата, завършили курса с подкрепата на Луксофт.

Прочетете още: Luxoft и Horus software ще оптимизират управлението на бизнес процеси

„Радваме се, че по този красив и нестандартен начин можем да допринесем за разгръщане на детските творчески способности, както и за потопяването на децата в необятния свят на дигиталното – сподели Илияна Геошева, маркетинг мениджър на Луксофт за България и Централна Европа. – Представянето на малките творци днес ни дава увереност, че усилията ни да подобряваме социалната среда и възможностите за развитие в районите, където Луксофт присъства, водят до резултати. Амбицирани сме да продължим проекта TechARTnology и през следващата учебна година.”

Някои от творбите на децата.

Според компанията творбите, създавани от децата в курса, показват че в процеса на заниманията те постепенно откриват приложната страна на технологиите, както и че могат да общуват, да предават настроения чрез различни графични техники. Курсът акцентира върху придобиване на знания и умения, които са подходящи за развитие в определена професионална област. По думите на организаторите на инициативата той дава начални умения за съвременни професии с насоченост към Илюстрация и анимация, Програмиране, Графичен дизайн, Интериорен дизайн, Текстилен дизайн и др.

Лъчезара Паскалева, основател на фондация Be Creative, споделя, че подкрепата на Луксофт е ценна, тъй като не е еднократна, а ангажира децата дългосрочно. Допълнителна информация за курса е достъпна на адрес: http://becreative.bg/techartnology/.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас