Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
29 юни
2016
 
 

IBM приключи придобиването на мейфрейм разработчика EZSOURCE

Придобиването на израелската компания EZSource ще помогне на разработчиците да модернизират наличната мейнфрейм среда

3485 прочитания, 0 коментара

IBM финализира придобиване на израелската компания EZ Legacy (EZSource), създаваща софтуерни приложения, които помагат на разработчиците да управляват софтуера посредством по-лесни за работа мейнфрейм приложения. Финансовите параметри на сделката не бяха оповестени.

EZSource и IBM ще предоставят на клиентите си възможност да ползват огромни обеми кодове за приложения, базирани в мейнфрейм машините z Systems, за да ускорят внедряването на хибридни облаци в развиващите се компании. Обединяването на двете компании ще помогне на разработчиците да променят отделни части от приложенията, които на следващ етап да се включат в хибридния облак чрез API интерфейси. Силата на IBM в дигиталната трансформация, API икономиката, хибридния облак и DevOps се допълва от капацитета на EZSource за анализ на приложения. Сливането на технологията на EZSource с портфолиото на z Systems ще позволи на клиентите да открият нови начини как да се възползват от мейнфрейм машините апо-ефективно.

“Мейнфреймът на IBM представлява фундаментална технология за дигитална трансформация. Днешните разработчици могат да се удавят в море от сложни кодове за приложения, сподели Рос Мури, изпълнителен директор на IBM z Systems. - Технологията на EZSource помага на разработчиците да управляват своите приложения бързо и лесно.“

Прочетете още: IBM с първата си конференция за Югоизточна Европа SEE BusinessConnect

„Съвместно с IBM ще разширим нашата технологична експертиза до портфолиото на z Systems, което ще ни помогне да достигнем повече клиенти, работещи за модернизиране на компютърната инфраструктура“, каза Еран Тирер, изпълнителен директор на EZSource.

Придобиването допълва засилената напоследък активност в технологичния сектор. Преди дни облачният маркетинг доставчик Marketo бе придобит от частния инвеститор Vista Equity Partners в сделка, оценена на около $1,79 млрд. А преди часове облачният гигант Salesforce обяви планове да купи Demandware за $2,8 млрд., като очаква да засили позициите се на пазара за е-търговия. Самата IBM придоби през 2013 г. друга израелска фирма - Trusteer, като даде за нея $600 млн.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Тод Англин, Progress:  София има страхотна общност от софтуерни разработчициТод Англин, Progress: София има страхотна общност от софтуерни разработчици

Конференцията DevReach се завръща в София, има месец до събитието, а всички билети вече са разпродадени, коментира главният евангелист на Progress.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас