Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
29 юни
2016
 
 

IBM приключи придобиването на мейфрейм разработчика EZSOURCE

Придобиването на израелската компания EZSource ще помогне на разработчиците да модернизират наличната мейнфрейм среда

4747 прочитания

IBM финализира придобиване на израелската компания EZ Legacy (EZSource), създаваща софтуерни приложения, които помагат на разработчиците да управляват софтуера посредством по-лесни за работа мейнфрейм приложения. Финансовите параметри на сделката не бяха оповестени.

EZSource и IBM ще предоставят на клиентите си възможност да ползват огромни обеми кодове за приложения, базирани в мейнфрейм машините z Systems, за да ускорят внедряването на хибридни облаци в развиващите се компании. Обединяването на двете компании ще помогне на разработчиците да променят отделни части от приложенията, които на следващ етап да се включат в хибридния облак чрез API интерфейси. Силата на IBM в дигиталната трансформация, API икономиката, хибридния облак и DevOps се допълва от капацитета на EZSource за анализ на приложения. Сливането на технологията на EZSource с портфолиото на z Systems ще позволи на клиентите да открият нови начини как да се възползват от мейнфрейм машините апо-ефективно.

“Мейнфреймът на IBM представлява фундаментална технология за дигитална трансформация. Днешните разработчици могат да се удавят в море от сложни кодове за приложения, сподели Рос Мури, изпълнителен директор на IBM z Systems. - Технологията на EZSource помага на разработчиците да управляват своите приложения бързо и лесно.“

Прочетете още: IBM с първата си конференция за Югоизточна Европа SEE BusinessConnect

„Съвместно с IBM ще разширим нашата технологична експертиза до портфолиото на z Systems, което ще ни помогне да достигнем повече клиенти, работещи за модернизиране на компютърната инфраструктура“, каза Еран Тирер, изпълнителен директор на EZSource.

Придобиването допълва засилената напоследък активност в технологичния сектор. Преди дни облачният маркетинг доставчик Marketo бе придобит от частния инвеститор Vista Equity Partners в сделка, оценена на около $1,79 млрд. А преди часове облачният гигант Salesforce обяви планове да купи Demandware за $2,8 млрд., като очаква да засили позициите се на пазара за е-търговия. Самата IBM придоби през 2013 г. друга израелска фирма - Trusteer, като даде за нея $600 млн.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас