Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
23 юни
2016
 
 

Progress обяви NativeScript 2.0 за разработка на мобилни приложения

За разработчиците, които ползват Angular за създаване на интерактивни уеб приложения и които вече са над един милион, NativeScript 2.0 е голяма крачка напред.

3464 прочитания

Най-новата версия на NativeScript® - платформата с отворен код, която дава възможност на разработчиците да използват JavaScript за създаване на „native“ мобилни приложения, работещи на всички основни мобилни системи обяви Progress, под чийто бранд Telerik вече оперира в България. С пускането на NativeScript 2.0 разработчиците с Angular могат вече да създават „native“ мобилни приложения за iOS и Android с Angular 2 на Google и с максимално преизползване на умения и програмен код.

AngularJS е една от най-популярните JavaScript платформи с отворен код за разработка на приложения. Най-новата й версия - Angular 2 RC, дава възможност за ползване на Angular извън уеб браузър. Новообявените интеграции на NativeScript с Angular 2 намаляват разхода за създаване на мобилни приложения, като позволяват на разработчиците да преизползват наличните си вече умения и код от уеб за нови приложения. Те елиминират необходимостта от наемане на специалисти, владеещи определени програмни езици за конкретна платформа, и съкращават времето, необходимо за изучаване на нови технологии и за създаване на „native“ мобилни приложения от разработчици с Angular.

„Първата интеграция с Angular, която обявихме, беше с популярната ни библиотека за UI инструменти Kendo UI® by Progress преди почти две години. И до днес забелязваме голям интерес към Angular в нашата общност. За разработчиците, които ползват Angular за създаване на интерактивни уеб приложения и които вече са над един милион, NativeScript 2.0 е голяма крачка напред – най-накрая могат да разработват без никакви компромиси мобилни приложения с Angular с висока производителност и с истински „native“ потребителски интерфейс“, коментира Тод Англин, главен евангелист и вицепрезидент „Технологии“ в Progress.

Прочетете още: Telerik с ново име, лого и продукт

Разработен и поддържан от Progress, NativeScript не прилича на традиционните хибридни или уеб приложения. С него се създават „native“ приложения, използващи „native“ за платформата потребителски интерфейс с цел максимална производителност, дори и на по-стари устройства с Android, и същевременно се улеснява споделянето на код и умения между уеб и различните платформи. Заедно NativeScript и Angular предоставят ефективно решение за разработчиците, които искат да създадат най- добрите уеб и мобилни преживявания, използвайки споделен код и умения. В допълнение, преизползването на умения чрез създаване на „native“ приложения с JavaScript и използването на Angular 2 в платформата NativeScript отваря нови възможности за споделяне на код между уеб и „native“ приложения.

„NativeScript проправя пътя към разработката на мобилни приложения, каза Брад Грийн, директор „Инженерство“ на Angular Google. - От няколко месеца нашите разработчици работят тясно с инженерния екип на NativeScript, за да направят Angular 2 и NativeScript реалност. Заедно решенията Angular 2 RC и NativeScript са силна комбинация, която дава възможност на разработчиците да използват една и съща платформа и код за създаване на съвременни приложения за уеб, а сега и „native“ мобилни приложения.“

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас