Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
23 юни
2016
 
 

В София Тех Парк отвори врати зала за обучения по иновации

3706 прочитания

Първата специализирана зала за обучения по иновации в България - d.house co-inventive incubator, реализирана от българската агенция за иновации, която реализира бизнес, публични и образователни проекти с цел промяна на средата и на културата на иновации у нас Innovation Starter („Иновейшън Стартър“) в партньорство с развойния център на SAP в България - SAP Labs, отвори врати на 21 юни в София Тех Парк, сграда “Инкубатор“, ет. 3, съобщиха създателите й.

Кадър от откриването на d.house

Основната цел на d.house е да предоставя подходяща среда за обединяване на добрите идеи на бизнеса и да ги насочи в обща посока за решаване на проблеми в обществото и средата у нас, като ускори процеса по генериране на идеи. Именно затова е Co-inventive incubator, защото се основава на идеята за колективно творчество и знание.

Прочетете още: Вторият Innovation Explorer Day събра над 900 души

Пространството от 300 кв. м., което побира до 150 души, дава възможност да се провеждат различни по вид събития, като изнесени инкубатори на корпоративни клиенти, състезания за стартиращи компании, обучения и семинари.

Залата е оборудвана специално за обучения по иновации, като е разделена на четири зони: за творчески сесии и бързо прототипиране на минимални жизнеспособни продукти (MVP); за почивка и отдих с библиотека от над 3000 книги по темите иновации и креативност; за презентации и лекции; споделено офис пространство за работа.

Проектът се реализира по модела на d.school - институтът по дизайн към Станфорд, реализиран с подкрепата на Хасо Платнер, един от основателите на SAP, в който студенти от различни специалности се обучават на методи като Дизайн мислене, Систематична иновация, Lean, с цел да променят средата и да решават комплексни обществени и бизнес проблеми по забавен и приятен начин, чрез иновации. Институтът се ползва с особен статут, различен от този на 7-те факултета към университета, в него може да кандидатства всеки и въпреки, че не предлага университетска степен, учи екипите как да решават проблеми и да се справят с промените в света на бъдещето.

„Споделеното, креативно пространство е от особено голямо значение за правилната нагласа на мислене по време на обученията по иновации. Затова и в новата зала - d.house, се надяваме да видим как се раждат страхотни нови идеи за иновации при работата със студенти, ученици, бизнеса“, коментира Леона Асланова, основател на Иновейшън Стартър.

„Иновациите са в основата на работата ни в SAP. Идеята на d.house е да стимулира още повече иновативното мислене и креативните идеи и се радвам, че партнираме на Иновейшън Стартър в този проект“, допълва Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас