Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
23 юни
2016
 
 

Проекти за 10,5 млн. евро в телекомуникационния сектор финансира ЕК

Крайният срок за подаване на предложения за проекти по четирите конкурса е 15 септември 2016 г.

3545 прочитания

Над десет милиона евро е общият бюджет на обявените четири конкурса по Механизма за свързване на Европа, сектор „Телекомуникации“. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията представи възможностите за участие на български организации и фирми на информационен ден.

Крайният срок за подаване на предложения за проекти по конкурсите 15 септември 2016 г.

Два милиона евро ще бъдат отпуснати за дейности по Европейския портал за електронно правосъдие. Чрез Механизма за свързване на Европа ще бъдат финансирани 75% от разходите за изпълнение на дейностите. Допустими кандидати са държавни администрации, национални асоциации на адвокатите или нотариусите и др.

Прочетете още: 1 млрд. евро за телеком проекти дава ЕС до 2020 г.

Вторият конкурс е на тема „Повторно използване на информация от публичния сектор“. Той е с бюджет 3,5 милиона евро. Механизмът за свързване на Европа ще финансира 7 проекта, като участниците трябва да съфинансират 50% от разходите.

Третият конкурс „Електронно доставяне на документи“ е с бюджет от 0,5 милиона евро. По Механизма за свързване на Европа ще бъдат поети 75% от разходите. Целта на този конкурс е осигуряване на лесен трансграничен достъп до публични услуги; онлайн попълване и получаване на различни разрешителни, лицензи или професионална регистрация.

Четвъртият конкурс „Електронна идентификация и електронен подпис“ е с бюджет 4.5 млн. евро. По механизма ще бъдат поети 75% от разходите. Целта е да се подпомогнат дейности за интегриране на електронната идентификация в съществуващите електронни услуги или онлайн платформи в няколко избрани сектора, предоставящи възможност за големи трансгранични транзакции (банкиране, електронни плащания, застраховане и др.), както и да се подкрепи разпространението и използването на електронен подпис сред администрацията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас