Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
14 юни
2016
 
 

Юбер България със сертификат за инвестиция за R&D центъра си в София

2717 прочитания

„Юбер България” ЕООД получи сертификат за инвестиция клас А за проект за разширяване на съществуващ в гр. София научноизследователски център за разработка и поддръжка на високотехнологичен софтуер, който се използва от Uber в цял свят. В него вече работят над 20 инженери, наети на пълен работен ден, като планът на компанията е да увеличи борят им до 60 в рамките на една година, съобщиха от Българската агенция за инвестиции.

Центърът на Uber ще създава високотехнологичен софтуер, който е от критично значение за компанията и ще бъде използван в над 330 града в над 61 държави.

От Uber планират инвестиционният проект да създаде атрактивни работни места за висококвалифицирани софтуерни специалисти и да предостави възможност да се работи върху върхови технологии.

Прочетете още: КЗК санкционира Uber с 200 хил лв. (допълнена)

Разработеният софтуер ще обслужва електронните плщания и издаването на електронни фактури на клиентите, ползващи онлайн платформата на Uber. Звеното ще осигурява и поддръжка на разработения софтуер постоянно, като инженерите, назначени в България, ще наблюдават работата на софтуера и ще отстраняват възникнали проблеми, неизправности и т.н. Софтуерът за обслужването на плащания и електронни фактури постоянно ще се обновява според нуждите на Uber Technologies, мащаба на бизнеса и промените на местните законодателства в държавите, в които Uber оперира (припомняме, че услугата по споделено пътуване на компанията, която се предлагаше в България, беше спряна, след като Комисията за защита на конкуренцията постанови, че дейността нарушава пазарните условия).

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас