Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Обучения
14 юни
2016
 
 

Предварителен прием за Софтуерната академия на Телерик обяви Progress

Желаещите да се включат в осмия сезон на инициативата през есента могат да кандидатстват до 7 юли 2016 г.

3636 прочитания

Предварителен прием за следващия сезон на безплатната си образователна инициатива за софтуерни инженери - „Софтуерна академия на Телерик“ обяви днес Progress, под чийто бранд Telerik вече оперира в България. Желаещите да се обучават в програмата могат да кандидатстват до 7 юли и да осигурят участието си в нея преди редовния прием през есента.

„Поради големия интерес към „Софтуерната академия на Телерик“ тази година за първи път обявяваме предварителен прием. Чрез него даваме преднина на кандидатите, които се представят успешно на входните изпити, да бъдат приети още през лятото. В същото време останалите кандидати получават втори шанс да се явят на приемните изпити отново или, ако преценят, да използват сегашните си резултати при редовния прием през есента“, коментира Бойко Яръмов, съосновател на Telerik и ръководител на „Академията на Телерик“ в Progress.

Кандидатстването в предварителния прием включва подаване на автобиография и мотивационно писмо и явяване на приемен изпит с въпроси по ИТ, IQ и английски език. Всички кандидати с над 70 точки от максимален брой 100 от изпита ще бъдат приети в осмия сезон. Останалите могат да ползват резултатите си от изпита през лятото в редовния прием или да кандидатстват отново през есента, ако искат да ги повишат.

Прочетете още: Telerik с ново име, лого и продукт

Приемните изпити ще се провеждат от 4 до 10 юли в учебния център на инициативата в София. Следващият сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ ще започне през октомври 2016 г.

„Софтуерната академия на Телерик“ е насочена към напълно начинаещи, без предварителен опит и знания по програмиране, както и към студенти от специалности, свързани със софтуерното инженерство, които искат да придобият практически опит.

Обучението продължава 12 месеца и включва над 20 курса и редица индивидуални и екипни практически проекти. Всеки курсист има възможност да се специализира в област на софтуерното инженерство – „Разработка на уеб приложения“, „Разработка на мобилни приложения“, „Осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване“, „Уеб front-end разработка“. В края курсистите са напълно подготвени за успешен кариерен старт в софтуерната индустрия.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас