Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
07 юни
2016
 
 

Verizon предлага 3 млрд. долара за интернет бизнеса на Yahoo

1751 прочитания

3 млрд. долара предлага телекомът Verizon Communications за основния бизнес на Yahoo, съобщават медии в САЩ. Според The New York Post сумата е оповестена в рамките на втория кръг от наддавания за активите на интернет компанията, които бяха пуснати продажба през декември.

Комуникационният оператор се конкурира с организации като частния инвестиционен фонд TGP и доставчикът на онлайн реклама YP Holdings (наследник на Yellowpages). Въпреки поувяхналата си слава интернет услугите Yahoo се използват от над 1 млрд. потребители месечно.

Мариса Майер, главният изпълнителен директор на Yahoo, по време на обявяването на финансовите резултати за 1Q16.

Прочетете още: Yahoo обмисля да съкрати 10% от работната си сила

Сегашният кръг от наддавания не е последният, като се очаква да бъде проведен още един, съобщи Wall Street Journal, цитирайки запознат източник. Предложението на Verizon може да е показател в каква посока се движи конкуренцията за активите на интернет компанията. Операторът има скорошен опит от придобиване на такава организация, след като през 2015 г. купи AOL за 4,4 млрд. долара.

Междувременно Yahoo отчетете спад в оборота си с 99 млн. долара за първото тримесечие на настоящата година. Приходите на компанията за първите три месеца на 2016 г. достигнаха малко над 1 млрд. долара след като през аналогичния период на 2015-а те бяха над 1,2 млрд. долара.

През 2015 г. в Yahoo обмисляха продажба на 15,4-процентовия си дял в Alibaba Holding Group (стояща зад китайския търговски гигант Alibaba.com) чрез компания наречена Aabaco Holdings, но сделката не се състоя заради несигурност по отношение на потенциалните данъци.

Влиятелният инвестиционен фонд Starboard Value, притежаващ 1,7% в интернет компанията, контрира споменатото предложение, считайки, че е по-удачно собствеността над акциите на Alibaba и Yahoo Japan да бъде съхранена. Редно е да се отбележи, че дялът в китайския търговец струва много повече от интернет бизнеса на Yahoo, като според някои оценки стойността му наближава 30 млрд. долара.

Редица други компании също изразиха интерес към Yahoo, сред които за кратко бе споменавана и Twitter. Microsoft също не за първа година е заинтересована от придобиване на активите на организацията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас