Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
06 юни
2016
 
 

Konica Minolta организира представяне на новата версия на SafeQ

2351 прочитания

Александър Главчев

Нова 6-та версия на софтуера за сканиране и управление на електронни документи и управление на печата SafeQ на чешкият разработчик YSoft бе представена на официално събитие, организирано от българското представителство на Konica Minolta. Партньорството между двете компании е част от усилията на Konica Minolta да се позиционира като доставчик и на бизнес ИТ решения, а не само на печатащ хардуер. В рамките на събитието бе проведена и демонстрация на нейния продукт за електронен документооборот – dokoniCASE.

Криштоф Лоринзи

Прочетете още: Коника Минолта представи решения за управление на документи

По думите на Криштоф Лоринзи, мениджър продажби за няколко държави в региона сред които и България, една от големите новости в 6-тата версия на SafeQ е възможността за създаване на работни потоци. Благодарение на Core Workflow модула (преди наричан Scan Management) решението позволява автоматична доставка на сканираното съдържание в SharePoint или в Dropbox for Business. В него е включена технология за оптично разпознаване на символи (OCR), като са предвидени и възможности за връзка с други системи като Google Drive, Box и специфични вертикални решения, чрез външни модули. За функционирането на работния поток администраторът създава полета за различни метаданни, които се попълват от служителите при сканиране на документите.

Друга нова функция е т.нар. CBPR (Client Based Print Roaming), която позволява намаляване на разходи чрез елиминиране на необходимостта от сървъри за управление на задачите по печат. Тя представлява разширяване на възможностите на традиционната pull-print функция, при която служителят може да получи отпечатаните документи само след идентификация на принтера. „Роуминг“ технологията означава, че обработката на задачите става на локално (клиентско) ниво, което удобно за клонови офиси. В обичайния случай подобно решение изисква връзка с централния сървър, което означава и осигуряване на добра свързаност, или закупуване на локален сървър.

Горната функционалност е свързана с новото олекотено хардуерно предложение на YSoft от второ поколение. Намаляването на натовареността чрез CBPR, при която до сървъра се подават само метаданни за принт задачата, управлението на печата и работата на SafeQ в клоновия офис може да се осигурява от по-маломощно хардуерно решение.

Разбира се, възможен е сценарий, в който решенията за печат, с които разполага компанията, не предлагат възможности за идентификация на потребителя. Това обикновено налага използване на външен терминал, който може да се окаже по-скъп от наличния принтер. За заобикаляне на проблема заедно с новата версия на своето решение от YSoft предлагат мобилно приложение (налично във версии за iOS и Android), което позволява на служителя да сигнализира, че се намира пред печатащото устройство. Софтуерът работи в комбинация с QR код, който се залепва на принтера.

Заедно със 6-тата версия на SafeQ от компанията пускат в обръщение обновен вариант и на още едно свое хардуерно предложение – SafeQ Terminal. Устройството позволява идентификация и „роуминг“ и други функции, които може да не са налични на дадения принтер. Външно то наподобява таблет със 7-инчов екран, като основната разлика спрямо предишната версия е, че четецът за карти, за идентифициране не потребителите, вече може да бъде сменян, без това да налага замяната на цялото устройство.

Не на последно място заедно с новата версия от компанията ще предлага три различни пакета, комбиниращи някои или всички модули на SafeQ (вж. графиката). По думите на Криштоф налице е например т.нар. Print management suite LD – подходящ за среди, изградени от устройства с ограничени функционалности.

Трите основни пакетни предложения на SafeQ.

3D принтери

От сравнително скоро YSoft предлага и нова категория продукти – триизмерни принтери. В портфолиото й са налице два модела – „зелен“ и „червен“. Според компанията първият, be3D DeeGreen, е подходящ за любители или например маркетингови агенции, които чрез него могат да създават триизмерни рекламни материали. Червеният, be3D DeeRed, пък е насочен към производствени организации, които използвайки машината да създават ограничени серии от продукти. И двете машини работят с ABS и PLA пластмаси. Според Криштоф от производителя работят върху възможността за разширяване на набора от материали.

Не на последно място SafeQ предлага и специализирано решение за учебни заведения, които в световен мащаб все повече се интересуват от възможностите, предлагани от 3D принтерите. От компанията предлагат за сферата пакетно решение, YSoft be3D eDee, състоящо се от модифициран „зелен“ принтер, допълнен с нейната платформа за управление на печата. Благодарение на възможностите на SafeQ машините предлагат например възможност за идентификация на потребителите за получаване на достъп до отпечатания продукт.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас