Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Е-администрация
02 юни
2016
 
 

100 млн. лв. за доизграждане на хоризонталните системи на е-управление

4126 прочитания

Процедура на обща стойност 100 милиона лева за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ „Приоритетни проекти в изпълнение на Пътната карта за изпълнение на Стратегията за развитие на електронното управление в Република България за периода 2016 – 2020 г.” обяви Управляващият орган на Оперативна програма „Добро управление“. Ще бъдат финансирани ключови проекти за доизграждане на хоризонталните системи на електронното управление, в т.ч. на държавния хибриден частен облак и националната схема за електронна идентификация. Ще бъдат изградени нови и надградени вече съществуващи регистри, информационни системи и информационни портали/платформи и ще бъде осигурена интеграция между тях с оглед развитие на електронни услуги, изпълнение на нормативно определени ангажименти и осигуряване на оперативна съвместимост с платформи на Европейския съюз. По процедурата ще бъдат подкрепени и проекти за развитие на секторните системи на електронното управление (вкл. е-Здравеопазване, е-Данъци, е-Митници, е-Статистика).

Най-късно до 20.12.2016 г., 18:00 ч., проектни предложения могат да подават следните институции: Администрацията на Министерския съвет, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Изпълнителната агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“, Националният статистически институт, Министерството на правосъдието, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ИА „Автомобилна администрация“, Министерството на вътрешните работи, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Министерството на здравеопазването, Агенцията по вписванията, Агенцията „Митници“, Националната агенция по приходите и Министерството на културата.

При липса на стартирали дейности по даден приоритетен проект от Пътната карта до декември 2016 г., се предвижда преразпределение на приоритетите и средствата след санкция от Съвета за електронно управление. Целта е да се постигнат заложените цели от Пътната карта и програма “Добро управление”, както и да се предотврати рискът от загуба на средства.

Прочетете още: Големи промени в е-управлението: е-идентификация и ИТ инвентаризация

Процедурата е по приоритетна ос 1 „Административно обслужване и е-управление“. Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ за отделните проекти е 100 000 лв. Максималната продължителност на проектите, финансирани по процедурата, е от 01.05.2016 г. до 31.12.2018 г. Предвидено е изцяло електронно подаване и оценка на проектните предложения, което ще се извършва чрез Информационната система за управление и наблюдение ИСУН 2020. Насоките за кандидатстване заедно с приложенията към тях са публикувани в ИСУН 2020 и на Единния информационен портал.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас