Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Човешки ресурси
31 май
2016
 
 

Започна 4-ото издание на проекта Гордея се с труда на моите родитeли

2288 прочитания

Най-успешната програма на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН – проектът „Гордея се с труда на моите родитeли“, започна за първи път “на терен” в 90 СОУ “Ген. Хосе де Сан Мартин” в столичния ж.к. “Люлин” на 31 май 2016 г.

Близо 180 ученици имаха възможност да се включат в демо версия на Детски базар на професиите 2016 и да се запознаят отблизо с предизвикателствата пред работещите възрастни.

“Като общество още не сме направили нужните усилия, за да ви улесним в професионалното ви ориентиране. Изборът на професия е изключително отговорен и за него ви е нужна много информация, запознаване със спецификите на дадената работа и вдъхновение. С “Гордея се с труда на моите родители” се стремим да предоставим на младежите като вас възможността първо да направят своя избор на професия, на която да се посветят, и едва след това да решат как и къде да се подготвят за нея”, каза председателят на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Огнян Траянов.

Прочетете още: 600 деца се запознаха с професиите на родителите си

Огнян Траянов изнася встъпителната си реч при откриването на проекта.

TimeHeroes, Политехническият музей и Столичната библиотека представиха идеи за осмисляне на лятната ваканция чрез нови преживявания: доброволчество, участие в общи каузи, посещение на музеи и лятно четене на книги. За професионалното ориентиране в онлайн средата говори Жюстин Томс.

В тазгодишното издание на проекта се очаква да се включат над 20 компании от цялата страна страна и той да обхване повече от 600 ученика, които ще се запознаят с над 110 професии от повече от 15 секторa на икономиката.

Задължителният нов елемент на програмата е разширяване на Детския базар на професиите, с който традиционно завършва проекта. Тази година базарът ще бъде двудневен - на 26 и 27 ноември 2016 г., като ще бъде отворен с вход свободен за деца и младежи. За първи път ще бъдат презентирани и структурирани универсални представяния на различните професии, които да са полезни за професионално ориентиране на ученици, както и за учители и МОН.

Програмата очертава няколко тенденции: завръщане към онаследяването на професията, осмисляне на собствения труд от страна на служителите, разширяване на възможностите за ранно кариерно ориентиране.

Програмата “Гордея се с труда на моите родители” е отворена за всички представители на отговорния бизнес, които припознават ценностите й.

В рамките на проекта, със специално разработени програми и игри бизнесът показва на децата на своите служители защо трудът на родителите им е важен. Целите на програмата са да разкрие пред децата творческата страна на труда, да бъдат демистифицирани парите като ценност и да бъде ясно показано, че те са измерител на приноса на всеки трудещ се за създаването на крайния продукт или услуга.

Програмата Гордея се с труда на моите родители разкрива същността на работата в различни професии.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас