Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
30 май
2016
 
 

Пловдивският офис на Telus се премести в нова сграда

3109 прочитания

Александър Главчев

В нова сграда вече се помещава пловдивското звено на доставчика на BPO и ITO услуги Telus International Europe. Официални гости на церемонията бяха президентът на България Росен Плевнелиев, посланикът на Канада в Румъния, България и Молдова Джоан Лемей и заместник кметът на Пловдив по въпросите свързани с образованието, европейските политики и международното сътрудничество Стефан Стоянов. На откриването присъстваха още Ксавие Марсенак, президент на Telus International Europe и Джефри Пюрит, президент на Telus International.

Ксавие Марсенак, Росен Плевнелиев и Джефри Пюрит

Прочетете още: Лидерите в класацията ИКТ Топ 100 ще награди за пръв път Computerworld

България е най-добрата дестинация за аутсорсинг в Европа и на трето място в света като 10 г. след старта на първите подобни центрове у нас в момента секторът дава 33 хил. работни места. Това сподели Плевнелиев по време на събитието. Той оцени високо и развитието на Пловдив като аутсорсинг дестинация. Според него доказателство за това са плановете на компанията да удвои служителите си в града до края на годината.

Пловдивският офис на Telus съществува от 2009 г. В момента в него работят около 200 души, като до края на 2016 г. техният брой се очаква да достигне 500. По думите на Ксавие Мернак именно това и е причината компанията да премести операциите си „под тепетата“ в нова сграда. Според него компанията възнамерява да наеме още 200 души и в София. Общия брой служители на Telus в страна към момента е около 2200. Световен мащаб пък за компанията работят над 22 хил. души.

По думите на Джефри Пюрит едно от основните предимства на Telus са възможностите за кариерно развитие. Той даде за пример ръководния екип на компанията в Европа, 70% от който са започнали своята кариера от най-ниското стъпало – агент в някой от контактните центрове.

Стефан Стоянов

Стефан Стоянов, зам. кмет на Пловдив заяви, че амбиция на ръководството на града е да продължи да подкрепя аутсорсинг сектора. По думите му в момента над 60 компании дават работа на над 5000 души, като само преди няколко години фирмите са били едва няколко. „Амбициите ни са през следващите години заетите в ИТ и аутсорсинг сектора да станат над 10 хил. – сподели още Стоянов. – Този растеж обаче може да се осигури предимно от аутсорсинг компаниите и най-вече от лидерите в областта.“

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас