Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Обучения
30 май
2016
 
 

300 SQL програмисти участваха в проект на PROGRAMISTA

Събитието е част от международния проект PASS SQL Saturday, опериращ в различни страни от Европа, Азия, Канада, Южна Америка и Азия.

3722 прочитания

С над 300 участници стартира пилотното издание на инициативата SQL Saturday в Пловдив, чийто съорганизатор е бързоразвиващата ИТ компания PROGRAMISTA. „Проектът дава възможност за безплатно обучение и обмен на опит за специалисти от областта и е част от международния проект PASS SQL Saturday, опериращ в различни страни от Европа, Азия, Канада, Южна Америка и Азия“, обясняват инициативата от компанията; която подпомага развитието на ИТ сектора и ИТ общностите в България. Основана през 2013 г., днес PROGRAMISTA е работодател на над 200 експерти, специализирани в консултантски услуги, разработване, внедряване и поддръжка на стандартизирани и поръчкови софтуерни продукти и системи. 

„Подкрепяме тази инициатива, защото тя дава възможност на ИТ общността в Пловдив да се развива. Това е основен приоритет за PROGRAMISTA и ние смятаме, че компаниите са отговорни за повишаване на квалификацията на специалистите от ИТ индустрията. Затова работим в тясно сътрудничество с професионални организации, както и с факултетите по математика и информатика на водещи университети от цялата страна“, заяви Никола Вълчанов, технически мениджър в компанията.

SQL Saturday е събитие за SQL специалисти и за всички, които искат да научат повече за актуалните тенденции в технологиите за съхранение и обработка на данни. Лекциите представляват висококачествени технически сесии, давайки възможност за усъвършенстване на уменията и обмен на информация. Лектори са водещи български специалисти в областта, както и международни експерти от Италия, Англия и Украйна.

Прочетете още: Започва поредица от състезания по програмиране в цялата страна

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас