Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
27 май
2016
 
 

Теленор спонсорира с 200 000 лв. конкурса си за дигитална класна стая

Средствата са за проекти, насочени към модернизация на учебната среда

3392 прочитания

Теленор ще даде 200 000 лева на български училища, участващи в конкурса „Дигитална класна стая“. Средствата са за реализация на проекти, насочени към модернизация на учебната среда и използване на съвременни технологии, които да повишат ефективността на образователния процес.

В конкурса могат да участват държавни и общински училища в страната, които подадат своето проектно предложение до 15 юли 2016 г. включително. Всеки печеливш проект ще получи финансиране в размер до 90% от общата си стойност, но не повече от 100 000 лв.

Всяко училище може да участва само с едно проектно предложение. Сред критериите на конкурса освен подробно описание на идеята, са заложени цели, очаквани ползи, бюджет, комуникационен и времеви план за осъществяване на проекта, кратко резюме под формата на презентация и др.

Прочетете още: Теленор обнови лаборатория по антени в ТУ – София

Предложенията в конкурса ще бъдат разгледани в периода юли - септември 2016 г. от жури, съставено от представители на Теленор, академичната среда и неправителствения сектор. На следващия етап избраните финалисти ще бъдат поканени да представят идеите си наживо пред журито, а печелившите проекти ще бъдат обявени официално до 30 ноември 2016 г., добавят от оператора.

През миналата година в конкурса „Дигитална класна стая“ г. се включиха 37 училища, а победителите бяха СОУ „Любен Каравелов“ от гр. Копривщица и Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ от гр. Варна, които спечелиха финансиране в общ размер на близо 190 000 лв. Техните проекти са в процес на реализация и предстои да бъдат завършени до края на тази година.

Тази инициатива е част от дългосрочната програма на Теленор за подпомагане на българското образование. В началото на 2015 г. компанията дари 107 хил. лв. за модернизирането на „Центъра за лидери“ в 19 СОУ „Елин Пелин“ в София, а през 2016 г. дари близо 45 хил. лв. под формата на работещо телекомуникационно оборудване и цялостна реновация на лаборатория в Технически университет – София.

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас