Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Аутсорсинг
25 май
2016
 
 

БАА обяви номинираните в категория Аутсорсинг град на годината

Седем града се състезават за престижното отличие в първото издание на годишните награди на Българската аутсорсинг асоциация.

3187 прочитания

От Българската аутсорсинг асоциация (БАА) обявиха номинираните градове в категория „Аутсорсинг град на годината“ в първите български годишни награди за изключителни постижения при прилагането на добри бизнес практики и инвестиции в иновациите, благоприятстващи растежа на аутсорсинг индустрията. За оспорваното отличие ще се състезават Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и София. Целта на категорията е да отличи съвместните усилия на местна власт, бизнес и университет за създаването и развитието на най-добри условия за растеж на сектора в конкретния град.

За първи път у нас ще бъдат връчени годишни награди за отлични постижения в аутсорсинг сектора

От асоциацията напомнят, че остават още 2 дни до крайния срок за подаване на заявки в категория „Аутсорсинг бизнес сграда на годината“, който е 27 май. Категорията обръща внимание на един основните фактори за стабилността и напредъка в индустрията – наградата „Аутсорсинг бизнес сграда на годината“, която ще отличи най-доброто решение за създаване на оптимални работни условия за бизнеса.

Прочетете още: Благоевград може да стане ИКТ център като Пловдив до 5 г.

Кои са най-добрите в аутсорсинга у нас ще стане ясно след по-малко от месец, на 16 юни вечерта на официална церемония в хотел Хилтън София.

Конкурсът е разделен в 6 категории, като 4 от тях са насочени към професионалистите в бранша: Доставчик на аутсорсинг услуги на годината (Outsourcing Service Provider of the Year); Център за споделяне на услуги на годината (Shared Service Center of the Year); Аутсорсинг работодател на годината (Outsourcing Employer of the Year) и Иновации в аутсорсинга (Innovation in Outsourcing).

Останалите 2 категории имат за цел да обърнат внимание на усилията в създаване на благоприятна и подкрепяща среда за развитието на аутсорсинг индустрията в България. Това са „Аутсорсинг град на годината“ и „Аутсорсинг бизнес сграда на годината“.

За първи път у нас ще бъдат връчени годишни награди за отлични постижения в аутсорсинг сектора, в който у нас към края на юни м.г. са заети над 35 000 висококвалифицирани професионалисти. Броят на наетите бележи ръст от 5,5% в сравнение с декември 2014 г. В периода 2010-2014 общият брой на работещите в аутсорсинга отбелязва среден годишен растеж от над 17%. Българският аутсорсинг пазар се оценява на 964 млн. евро през 2014 г., 848 млн. евро през 2013 и на 784 през 2012. Данните са последния годишен доклад за аутсорсинг индустрията у нас, изготвен по поръчка на БАА.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас