“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD |  иберсигурност
20 май
2016
 
 

¼ от »“ директорите в EMEA кри€т киберинциденти от ръководството

37% от ръководителите и служителите в региона очакват кибератака в следващите 90 дни.

3862 прочитани€

≈дна четвърт (25%) от »“ директорите не разкриват на висшето ръководство сериозните кибератаки, засегнали компани€та им. “ова показват резултатите от проучване на водещата световна компани€ в облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност VMware.

—пециализираната агенци€ за маркетингови проучвани€ Vanson Bourne в провела проучването сред 1 700 »“ лидери и 3 500 служители в компании с 1 000 и повече души персонал във ¬еликобритани€, ‘ранци€, √ермани€, ’оланди€, Ѕелги€, »тали€, —кандинавските държави (Ўвеци€, Ќорвеги€ и ƒани€), –уси€ и Ѕлизки€ »зток (—аудитска јраби€ и ќбединените јрабски ≈мирства), използвайки смесен метод на телефонни обаждани€ и онлайн интервюта през март 2016 г.

—поред проучването, една трета (30%) от »“ директорите и почти една четвърт (23%) от служителите в€рват, че изпълнителни€т директор тр€бва да носи отговорност при сериозни кибератаки, застрашаващи данните на компани€та.

ѕрочетете още: VMware Ѕългари€ разработи решение за възстанов€ване на »— при бедстви€

Ћипсата на пълна прозрачност показва, че тези които по-често нос€т отговорност за бизнеса не виждат ц€лата картина, когато става дума за риск от кибератаки. “ова заключение е подкрепено от допълнително проучване, спонсорирано от VMware и проведено от Economist Intelligence Unit по-рано тази година. ѕроучването показва, че само 8% от бизнес лидерите в региона на ≈вропа, Ѕлизки€ »зток и јфрика постав€т като приоритет кибер сигурността.

Ѕизнесите са под посто€нната заплаха от сериозни кибератаки,

като повече от една трета (37%) очакват кибератака в следващите 90 дни. »майки предвид сложността на развиващи€ се дигитален св€т текущите методи за сигурност не могат да осигур€т добра защита срещу кибератаки. ≈дин на всеки трима »“ директори в региона в€рват, че най-слабото м€сто на техните организации е фактът, че потенциалните кибер заплахи са много по-усъвършенствани от защитата, с ко€то разполагат компаниите им.

„ƒнешните най-успешни организации могат да реагират бързо на евентуални кибератаки, и да защит€т сво€та репутаци€ и да оправда€т доверието на клиентите си. »майки предвид, че приложени€та и потребителските данни са на вс€къде и на вс€какви различни устройства, тези компании вече не използват традиционните »“ методи за сигурност, тъй като те не осигур€ват добра защита за днешни€ дигитален бизнес“, коментира ƒжо Ѕагъли, главен технически директор, VMware EMEA.

Ќ€кои от най-сериозните опасности по отношение на сигурността произлизат отвътре в самата организаци€.

“ова могат да бъдат например служители, които не се интересуват или не са преминали обучение за кибер сигурност (според 45% от »“ директорите). ѕочти една четвърт (21%) използват личните си устройства, за да ползват корпоративни данни и почти една пета (17%) биха рискували сигурността на организаци€та, само за да изпълн€т задачите си ефективно.

„ огато говорим за сигурност, не винаги става дума само за технологи€.  акто показва проучването, решени€та и поведението на хората оказват пр€ко вли€ние върху бизнеса, коментира ƒжо Ѕагъли. - ¬ъпреки всичко, решението не е да ограничаваш или вс€ваш страх сред служителите. »нтелигентните организации дават възможности, а не ограничават техните служители. ѕомагат им да се развиват, да адаптират и преобраз€ват процеси, за да бъдат винаги успешни.“

„“ези организации са разбрали, че реактивни€ подход по отношение на сигурността вече не е достатъчно ефективен и не защитава приложени€та и данните. „рез софтуерно дефиниран метод, който гарантира, че сигурността е вградена във всичко, тези компании вече имат гъвкавостта да бъдат сигурни и успешни в бързо промен€щи€ се дигитален св€т“, заключава Ѕагъли.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас