Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Киберсигурност
19 май
2016
 
 

Toshiba: сигурността и облачните решения са приоритетни в Европа

3330 прочитания

Сигурността на данните и новите разположение в облака решения са приоритетни за над половината компании, сочи проучване сред 400 ИТ мениджъри от средно големи предприятия и корпорации във Великобритания, Франция и Германия. Изследването е възложено от Toshiba Europe и се фокусира върху предизвикателствата, които ИТ персоналът среща по отношение на растящия брой крайни устройства и появата на Интернет на нещата, както и тяхното влияние върху служителите и самите компании.

Според резултатите сочи сигурността на данните (54%) и новите облачно-базирани решения (52%) са приоритетните области за инвестиции от страна на ИТ отделите през тази година.

Наблюдава се нарастващ брой на устройствата, които биват свързани и използват чувствителна бизнес информация в компаниите. Според проучването 62% от персонала използва лични устройства, включително смартфони (42%) и таблети (31%), за да работи дистанционно, което дава отговор на въпроса защо бизнесът правилно отчита сигурността като свой топ приоритет.

Прочетете още: Изборът на крайни устройства за баланс между сигурност и продуктивност

Резултатите също така сочат, че множеството заплахи, свързани със защитата на информацията, принуждават компаниите да осъществяват чести ревизии, като над 60% от анкетираните фирми преразглеждат своята стратегия за сигурност поне веднъж годишно. Един от пет ИТ мениджъри във Великобритания и Германия оценява външните кибер атаки като основен риск за корпоративната сигурност, докато вирусите (22%) са ключов проблем за предприятията във Франция.

Постигането на баланс между сигурност и достатъчно свобода за служителите в процеса на работа изисква добре обмислени инвестиции по отношение на крайните устройства. Краткият живот на батерията (41%) е сочен като едно от основните оплаквания от страна на анкетираните ИТ мениджъри.

Облачните решения са другият приоритет по отношение на корпоративните ИТ инвестиции, който помага на компаниите да останат конкурентноспособни чрез предлагането на ефективно и лесно управление на данните, документите и приложенията, които служителите използват на своите устройства. Облачните технологии позволяват на компаниите да използват ИТ „при поискване“, което от своя страна улеснява увеличаването или редуцирането на технологичните и човешки ресурси в зависимост от ръста на бизнеса.

Още резултати от проучването и по-детайлна информация за Европа Toshiba предлага в своя наръчник “Make IT Work”.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас