Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
17 май
2016
 
 

Започва поредица от състезания по програмиране в цялата страна

На 27 май ще се състои конкурсът за разработване на прототипи на софтуерни продукти в Русе от поредицата CODE4TECH. Няма възрастово ограничение за участие в състезанията.

3574 прочитания

Като продължение на миналогодишното състезание по програмиране, което се проведе в Русе с голям интерес, тази година Startup Factory ще проведе поредица от състезания в няколко български града, обясняват организаторите.

До момента са планирани събития в Русе, Хасково, Шумен, Велико Търново, Варна и Бургас.

Основната цел на състезанията от серията CODE4TECH е превръщането им в национална инициатива, която да спомага развитието на дигиталните и техническите умения и да стимулира интерес към информационните технологии сред младите хора в България, разкриха от Startup Factory.

Прочетете още: Технологичната конференция jPrime ще се състои на 26 и 27 май

За участие ще бъдат допуснати всички желаещи и предварително регистрирани ученици, студенти, ИТ специалисти и любители, които ще демонстрират своите умения и ще работят в екипи за разработването на прототипи на софтуерни продукти. Няма възрастово ограничение за участие в състезанията.

Откриването на първото състезание от тазгодишната поредица – CODE4RUSE е планирано за 27 май и ще се проведе в Русенския университет. Основното предизвикателство пред участниците ще бъде разработката на прототипи за софтуерни продукти, с които да се предложи решение на проблем в образованието или да се подобри образователният процес. Другото направление е забавление, като целта е демонстриране на прототип на приложение за свободно време, игра, комуникация или др.

CODE4RUSE е планирано за 27 май и ще се проведе в Русенския университет.

Участниците ще работят в екипи между 2-ма и 5-ма човека в рамките на два дни, като поне един от членовете на екипа трябва да притежава умения за програмиране. Финалът на CODE4RUSE е на 29 май, когато участниците ще трябва да представят своите проекти пред жури и да демонстрират работещи функционалности на продуктите си.

Критериите за оценка ще са:

  • Какъв проблем се решава и какво приложение може да се намери;

  • Дали приложението има работеща функционалност;

  • Начин на изпълнение, подход и качество на програмния код;

  • Потребителски интерфейс;

  • Бизнес потенциал на приложението.

Фондът с награди и стимули е на стойност над 2 000 лв. За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите пет проекта, оценени най-високо, ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите.

Състезанията CODE4TECH се организират с подкрепата на компанията за ИТ и аутстафинг „PROGRAMISTA;”, със съдействието на „УниКредит Булбанк“ и в партньорство с Junior Achievement България.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас