Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Аутсорсинг
12 май
2016
 
 

Глобалният център за изнесени услуги на HPE у нас отбеляза 10 години

5604 прочитания

Глобалният център за изнесени услуги на Hewlett Packard Enterprise в България (GDBC) отбеляза 10 години от създаването си през 2006 година. През този период компанията разширява неколкократно дейността и инвестициите си в страната и в момента центърът е най-големият работодател в ИТ сферата у нас.

През ноември 2015 г. Hewlett Packard Enterprise се отдели от Hewlett-Packard Company и бе основана като водеща световна компания в света на корпоративните технологии с годишен оборот от 53 милиарда долара.

През 2006 година, Hewlett Packard стартира пилотен проект, като фокусира предоставянето на отдалечени услуги от шест локации. След оспорвана конкуренция, България е избрана за изграждането на един от тези шест центъра, които да предоставят високопрофесионални услуги на клиентите на компанията от цял свят. През следващите години, към традиционните ИТ услуги, са добавени и редица бизнес услуги, включително финансови услуги, логистика, стратегическо планиране и Човешки ресурси (HR). В момента специализираното звено за човешки ресурси предоставя пълно портфолио с HR решения, не само за вътрешни служители на HPE, но и за клиенти от целия свят.

Прочетете още: HPE представи стратегията си при системите за съхранение на данни

„Днес бележим важна годишнина – 10 години на пълна отдаденост, отлични резултати и фокус върху клиентите ни, споделя Зорница Янкова, директор „Човешки ресурси“. - Считам, че всеки служител е горд от начина, по който работим и от стойността на услугите, които предоставяме на нашите клиенти.“

Заради приноса си към българската икономика компанията е отличавана с приза „Инвеститор на годината“ през 2008 г. и 2011 г., с „Най-добър работодател“ през 2011 г., „Любим бранд“ за 2013 г., „Най-атрактивен работодател“ и др. Носител е и на редица награди за корпоративна социална отговорност и развитие на доброволчеството у нас.

„Горд съм от постиженията ни през последните 10 години, коментира Ираван Хира, генерален директор на Hewlett Packard Enterprise, България. - Победителите на съвременния пазар ще са тези, които прилагат възможностите на технологията, за да подхранят силата на идеите, а новата Hewlett Packard Enterprise е създадена да ускори това пътуване за нашите клиенти.“

Ираван Хира, генерален директор на Hewlett Packard Enterprise, България. Снимка: Александър Главчев

ЕТИКЕТИ:
HPE
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас