Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
11 май
2016
 
 

Visteon официално се премести в нов офис, разширява екипа си в София

4585 прочитания

Александър Главчев

Българският развоен център на доставчика на електроника за автомобили Visteon официално се премести в нова сграда в столицата. Офисът на компанията вече е в сградата на „Капитал Форт“ на бул. „Цариградско шосе“. Официални гости на събитието бяха президентът на България Росен Плевнелиев и посланикът на САЩ у нас Ерик Рубен.

Посланикът на САЩ Ерик Рубен, президентът на България Росен Плевнелиев и директорът местния развоен център на Visteon Иван Михайлов.

Прочетете още: Разработван у нас продукт обединява цялата електроника на автомобила

“Над 100 компании от автомобилния сектор избраха България и работят тук – заяви Плевнелиев. – С гордост можем да заявим, че страната се позиционира като регионален център за иновации, информационни и комуникационни технологии и в автомобилния сектор.”

Ерик Рубен отправи поздравления към компанията по повод откриването на новия си център в София, което съвпада и с честването на 15-та годишнина от създаването на местното развойното звено.

Маркус Шупфнер

“Разработката на автомобилен софтуер е най-бързо разрастващият се сегмент в глобалната автомобилна индустрия поради еволюцията на свързаната кола и автономното шофиране – заяви Маркус Шупфнер, вицепрезидент и технически директор на Visteon Corporation, който също бе в България за официалното откриване. – Софтуерните разработки на компанията в София са в основата на тази невероятна еволюция, предоставяйки иновативни решения в областта на информационно-развлекателните и дисплеи и инструментните табла за водещи в света производители на автомобили.”

Развойното звено на Visteon в София и най-големият подобен център на компанията в световен мащаб. В момента в него работят около 700 души. В близко бъдеще се предвижда щатът му да нарасне с още 150 специалисти, а в по-дългосрочен мащаб се очаква техният брой да достигне 1000 души.

Кадър от новия офис на Visteon в София.

В софийския център освен разработката на софтуера, се извършват и тестове на готови продукти. Те включват както автоматична проверка на функционалностите на различните менюта на информационно-развлекателните системи, така и климатични тестове, симулиращи реалното използване на техниката.

В световен мащаб за технологичния доставчик работят 11 хил. души в 19 страни. Компанията разполага с 22 завода, 9 глобални и 14 регионални технологични центъра.

Демонстрацията на SmartCore.

В рамките на събитието Visteon демонстрира една от най-новите си разработки – кокпит домейн контролер за автомобили SmartCore. Продуктът представлява консолидиране в едно на всички модули от инструментното табло и конзолата между водача и пътника с цел по-голяма сигурност и като отговор на сложността от растящия обем електроника в превозните средства. Очаква се той да бъде въведен в производство от европейски производител на автомобили през 2018 г.

“Инженерингът на автомобилната електроника става все по-скъп. В момента научноизследователската и развойната дейност формират 30% производствената цена на един автомобил, а през следващите 5 г. очакваме да достигне 50%. Пазарът не може да си позволи 50 на сто по-скъпи коли”, обясни Иван Михайлов, директор на Вистеон България. По негови думи една от целите на новата разработка е именно намаляване на комплексността и на споменатите разходи чрез консолидиране на електрониката в автомобила.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас